Најновије

ДЕЈАН БЕРИЋ О СТАЊУ У УКРАЈИНИ: Зеленски је као и Порошенко финанасирао фашисте, циркус у Украјини се наставља

Зеленски је као и Порошенко финанасирао фашисте, посебно батаљон Азов. Он као и Порошенко подржава завршетак рата искључиво војним путем, а политичаре који су за разговор са Русијом назива издајницима. Шта више пре неки дан је на Путинову изјаву да Руси и Украјинци имају много тога заједничког и да требају да се договарају, одговорио да им је заједничка само граница коју Руси треба да врате поо контролу Украјине.

Дејан Берић (Фото: Јутјуб)

Пише: Дејан Берић, новинар и некадашњи снјапериста армије ДНР

Порошенко и људи који су сада на власти не могу себи дозволити да нестану из политичког живота јер све што их држи на слободи то је имунитет који имају као политичари у парламенту. И они су у великој предности у односу на Зеленског, који уопште нема развијену инфраструктуру у смислу људи са којима би сарађивао. Какав утицај може да има председник ако Рада доноси одлуке, а тамо су у осамдесед процената против њега.

Тренутно усвајају закон којим би смањили могућности председника у одлучивању. По принципу, "ти си председник, дај предлог, а парламент одлучује да ли ће га прихватити или неће." И сто посто сам сигуран да ће га донети. После губљења избора, Порошенко заједно са парламентом већином гласова доноси указ којим се обавезују сви људи да говоре само Украјински језик. Организују неку врсту полиције која ће све то контролисати од разговора у парламенту, на телевизији, новинама, продавницама и на јавним местима.

Казне ће да буду новчане и може се заглавити у затвор на много година, зависи колико суд процени да је лоше што је неко причао на руском језику. Тачније, није прецизирано на руском језику да је забрањено говорити, него да је обавезно да се говори искључиво на украјинском.

Такође је потписан указ којим је Укајини омогућено искјучиво сједињене са НАТО , а тим законом су у потпуности окренули Русији од себе.

Шта је циљ?

Овим законима Порошенко и његова екипа су успели да направе проблеме Зеленском, чак и да он хоће да преговара са Русима. Долази зима, Русима се завршава уговор за транзит гаса кроз Украјину и не планирају да га продуже. То је три милијарде долара мање у Украјинксом буџету, држави која умире то је као да си искључио доток ваздуха.

Просле недеље је Владимир Путин потписао указ,којим се као одговор на Украјинска непријатељства забрањује извоз из Русије у Украјину, нафте, угља , дизела , укратко сви производи повезани са нафтном индустирјом. Пре тога је забранио Лукашенку да препродаје Украјинцима или ће Белорусија такође остати без свега тога или ће плаћати по цени као и сви други. Значи остаје им само да купују из европе руски гас по скупљим ценама.

Међутим Путин је неколико пута изјавио, да су Руси и Украјинци један народ и да је спреман да разговараконкретно, а не зајебанције типа састанака у Минску.

После свих закона донетим Порошенком. Затим прича Зеленског о великој Украијини која ће уништити Руску армију и вратити Крим и Донбас војним путем,појављује се велик проблем.

Ако покуша да преговара са Русима, награбусио је од својих фашиста које је сам финансирао милионским сумама. Ако неуспе да се договори са Русима, овог пута прети стварно да Украјина замрзне током зиме. Прошле зиме и поред доставки енергената на Украјину у смањеном обиму, многи велики градови су искључивали грејање и није било топле воде.

Шта год да уради, велика је шанса да парламент због незадовољства затражи импичмент, а пошто Порошенко има власт у парламенту,то могу лако да добију.

Једина шанса је распустити парламент, али и то је тешко. Затим направити коалицију са онима који имају за собом реалне политичке партије. То је Тимешенко, која води анти-руску политику и Медвечук и Бојко који су за сарадњу са Русима.

Углавном, не би било лако ни некоме ко јасно зна шта су му циљеви, а камоли Зеленском који нема појима ста да ради.

Он на друштвеним мрежама или на твитеру пита народ кога да постави на место шефа кабинета, или последња његова глупост на Твитеру где пита народ да ли би требало да на место државног тузжоца постави Михаила Сакашвилија.

Све у свему Украјински циркус се наставља.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА