Најновије

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ПОКЛОНИО АМЕРИЧКОМ РАЗАРАЧУ: Брани независност куповином од САД (ФОТО/ВИДЕО)

Данас, на Дан независности САД, Владимир Зеленски је не само један од првих који је на Твитеру честитао домаћинима из Вашингтона, већ је дошао и да се поклони америчком разарачу Рос, који је стациониран у луци Одеса.

Зеленски на разарачу (Фото: Председништвп Украјине)

Рекао је да ће већ 2022. године САД „почети да пребацују“ борбене чамце Mark VI у Украјину.

„Украјина, заједно са САД, Великом Британијом, Републиком Турском и многим нашим пријатељима и другим земљама, активно спроводи заједничке велике пројекте за надоградњу бродског особља, развој савремене поморске инфраструктуре, обуку особља ... посебно, следеће године, америчка страна започиње пренос Украјине брзих борбених чамаца Mark VI“, рекао је Зеленски.

Поред тога, Украјина очекује да ће у блиској будућности добити турске беспилотне летелице Бајрактар. Они ће, према Зеленском, бити предати поморској авијацији.

Додао је да украјинска војска, која ће управљати овим беспилотним летелицама, већ завршава одговарајућу обуку у Турској.

Попевши се на разарач, Зеленски је назвао симболичним то што се исти дан славе Дан украјинске морнарице и Дан независности Сједињених Држава, честитајући Американцима овај празник.

„Верујем да су ова два догађаја повезана. Напокон, данас Украјина брани своју независност, суверенитет и територијални интегритет на истоку. И верујемо да ћемо захваљујући подршци наших партнера, САД, како на копну, тако и на води и у ваздуху, бити у могућности да своју независност одбранимо сигурније и успешније“, рекао је Зеленски.

Да ли НАТО може да победи Русију на Црном мору, сазнајте ОВДЕ,

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА