Најновије

БАРАБО ЈЕДНА, НЕМОЈ ДА МИ ЗАВИТЛАВАШ ЖЕНУ: Миломир Марић открио како је ушао у сукоб са Слободаном Милошевићем и Миром Марковић

Док је био главни и одговорни уредник листа "Дуга" током деведесетих година, Миломир Марић је био мета озбиљних претњи, чак и из самог државног врха.

Миломир Марић. (Фото: Јутјуб)

Док је Марић обављао функцију уредника, Миријана Марковић је писала колумне у овом, тада веома престижном листу. Због једне неслане шале, Марић је дошао у конфликт са тадашњим председником СРЈ Слободаном Милошевићем.

"Први пут сам се чуо са Слободаном Милошевићем зато што смо ставили неки наслов који се Мири није допао. Позвао ме је и рекао: 'Барабо једна, немој да ми завитлаваш жену. Целу ноћ је плакала, зови је да је смириш", открио је Марић у једном од ранијих интервјуа.

Марић је рекао да је назвао супругу тадашњег председника, али и да је од пријатеља добио савет да не улази у проблем са породицом Милошевић јер у супротном може имати озбиљне потешкоће.

"Назовем ја Миру и лепо јој објасним: 'Ви имате књижевне амбиције, а врхунац литературе је самоиронија. Нисмо хтели да вас повредимо. Ако хоћете, убудуће сами пишите наслов за колумну и пошаљите неку лепу слику'. Пријатељи су ме упозоравали да се не зезам с њима, да је то брод лудака и да могу да изгубим главу. Срећом, изгубио сам само посао", испричао је Марић и додао да то није био једини проблем са Слобом и Миром.

"Мој најбољи друг је рекао Мири и Слоби да сам му наредио да оде у Толстојеву 33 и ликвидира их, те да ћемо ми Срби да га славимо као Гаврила Принципа. Мира ме је питала да ли је то истина, објаснио сам јој да сам се само шалио. Рекла ми је: 'Није вам укусна шала', а ја сам јој на то одговорио: 'Ником није укусна кад се на њега односи'. Е, тада су кренули моји проблеми", рекао је Марић.

Како су претеће поруке које су му стизале биле све учесталије, Марић је морао да напусти Србију и тек након пада Милошевића се вратио. Такође, својевремено је добијао и претње од Жељка Ражнатовића Аркана, који га је љубазно звао телефоном с времена на време да му каже колико му је још живота остало.

Бошњаци и Хрвати ударили на српски народ у Босни и Херцеговини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА