Најновије

ПРИШТИНА ПОРУЧИЛА БОРЕЉУ: Акције полиције на северу се настављају

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ упознат је са намером Приштине да настави са акцијама које су виђене 13. октобра.

Росу (Фото: Јутјуб)

Заменик премијера Бесник Бисљими у разговору са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жосепом Борељом најавио је да ће, након локалних избора на Косову, "косовска влада наставити са акцијама" које су виђене 13. октобра, када је специјална косовска полиција ушла у северну Косовску Митровицу и Звечан.

До поменутог разговора је дошло на сам дан инцидента – 13. октобра, а Бисљими је тада навео да ће "косовска влада наставити са борбом против криминала на целој територији Косова".

Подсећања ради, тог дана је тешко рањен Срећко Софронијевић, а косовска полиција је, поред сузавца и шок бомби, користила и бојеву муницију, када је и рањен српски младић из Звечана који је из КБЦ Косовска Митровица пребачен у Ургентни центар у Београду.

Због тога се тада огласио и сам Борељ, који је поручио "да одмах морају да се прекину насилни инциденти на северу Косова и навео да сва отворена питања морају да се решавају кроз дијалог".

"Насилни инциденти на северу Косова морају одмах да се прекину. Једностране и некоординиране акције које угрожавају стабилност су неприхватљиве. Сва отворена питања морају да се решавају кроз дијалог којим посредовање ЕУ. У контакту смо са Београдом и Приштином", написао је Борељ на Твитеру. Шеф дипломатије ЕУ се и јуче огласио, изјавивши да је председника Србије Александра Вучића и премијера Косова Аљбина Куртија позвао да се након подигнутих тензија "врате у ситуацију у којој је могућ наставак дијалога у Бриселу".

Може ли Републикс Српска да врати надлежности, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА