Најновије

ХРВАТСКИ ПЛАЋЕНИК ПРЕД СУДОМ ДНР: Каква га казна чека?

Главно тужилаштво Доњецке Народне Републике (ДНР) упутило је суду кривични поступак против страних плаћеника из Велике Британије, Хрватске и Шведске, саопштено је у прес-служби тужилаштва, пишу РИА Новости.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Из Главног тужилаштва саопштено је да је завршена истрага у кривичном предмету против британских држављана Џона Хардинга, Ендруа Хила и Дилана Хилија, шведског држављанина Матиса Гуцавасона и хрватског држављанина Векослава Пребега.

Појаснили су да се странци терете да су починили кривична дела из члана 232 (обука за вршење терористичких активности), трећег дела члана 430 (учествовање плаћеника у оружаном сукобу и непријатељствима) и члана 323 (чињење радњи у циљу принуде преузимање власти и промена уставног поретка Доњецке Народне Републике) Кривичног законика ДНР.

„За ове злочине у ратним условима закон предвиђа могућност да суд изрекне казну доживотног затвора или смртну казну“, додају из ресора.

Врховни суд ДНР прогласио је у јуну 48-годишњег Британца Шона Пинера, његовог 28-годишњег сународника Ејдена Аслина и 21-годишњег Мароканца Садуна Брахима кривим за плаћеништво и покушај насилне преузимања власти. Осуђени су на смрт. Сви окривљени су уложили жалбе.

Шта се догађа у нагорно- Карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА