Најновије

Зеленски синоћ саопштио какво је тренутно стање у Харковској области!

Председник Украјине Володимир Зеленски саопштио је да су украјинске снаге овог месеца до сада ослободиле око 8.000 квадратних километара окупиране територије, у североисточној Харковској области, преноси Ројтерс.

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

- Стабилизационе мере су завршене на отприлике половини те територије, а на ослобођеном подручју приближно исте величине, мере стабилизације су још увек у току - рекао је Зеленски у синоћном обраћању, наводи британска агенција уз напомену да у овом тренутку није могла независно да потврди ове информације.

Снабдевање Харкова под контролом

Заменик шефа кабинета украјинског председника Кирило Тимошенко рекао је да је снабдевање електричном енергијом у Харкову и Харковској области "обновљено 100 одсто".

- Харковска област. Снабдевање града и региона струјом је обновљено за 100 одсто - написао је Тимошенко на свом Телеграм каналу.

Градоначелник Харкова Ихор Тереков саопштио је у понедељак да је услед руских напада поново онемогућено снабдевање тог града струјом и водом.

Регионални гуверенер Олех Синехубов претходно је рекао да је у појединим деловима Харковске области дошло до нестанка струје и прекида водоснабдевања, пошто су у руским нападима погођени инфраструктурни објекти.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА