Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПОШТЕНО НАСАМАРЕН? Бајден шаље у Украјину "највећи промашај америчке војне индустрије" (ВИДЕО)

САД намеравају да Украјини обезбеде борбена возила пешадије Бредли, која су далеко од "убица тенкова" објашњавају стручњаци.

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

Амерички председник Џозеф Бајден и немачки канцелар Олаф Шолц изразили су „заједничку решеност" да наставе финансијску, хуманитарну, војну и дипломатску помоћ Украјини „колико год је потребно".

- С тим у вези, САД намеравају да обезбеде Украјини борбена возила пешадије Бредли, а Немачка борбена возила пешадије Мардер - наводи се у саопштењу за јавност.
Обе земље планирају да обуче украјинску војску у руковању оба типа савремених западних оклопних возила.

- Немачка ће се придружити Сједињеним Америчким Државама у испоруци додатне батерије за противваздушну одбрану Патриот Украјини - такође се наводи у саопштењу.

Сједињене Државе су у децембру најавиле доделу прве батерије Патриот Украјини са трансфером у наредних неколико месеци - пренела је РИА.

Војни експерти истичу, међутим, да је реч о веома лошем послу и да америчка војска покушава да се реши Бредлија по сваку цену.

Колико су америчка борбена возила Бредли катастрофална у реалним ратним сукобима открио је и британски Гардијан. Британци наводе да је реч о највећем промашају америчке војне индустрије.

Бредли је замишљен као "убица тенкова", а управо је од тенкова и то оних "препотопских" руских Т 55 потамањен у сваком рату у ком су ова оклопњаци учествовали. Стотине Бредлија уништили су Ирачани у другом заливском рату, а једина земља која их је куповала до сада била је Саудијска Арабија.

Америчка војска покушала је да модернизује Бредлије, али је брзо одустала од тога - то је немогућа мисија. Пронађено је идеално решење. Бредлије поклања. 

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА