Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ОВО НЕ ЖЕЛИ ДА ЧУЈЕ! Немачка поставила јасну границу коју неће прећи

"Немачка је једна од земаља која највише подржава Украјину" истакао је немачки канцелар Олаф Шолц, али и додао шта сигурно се неће дозволити, без обзира на потребну помоћ Кијеву.

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је данас да ће Берлин остати савезник Кијеву докле год буде требало и да ће наставити да испоручује оружје, укључујући и артиљерију, стављајући јасно до знања, како је нагласио, да ће се избећи да се овај сукоб претвори у рат између Русије и НАТО.

 „Немачка је једна од земаља која највише подржава Украјину. САД је водећа, наравно, али све чланице ЕУ помажу Кијеву и тако ће се наставити. Што се Немачке тиче, помажемо им хуманитарно, економски, али и војно. Одлучили смо да пошаљемо, осим оружја, и артиљеријско оружје, 'ховицере', вишецевне ракетне бацаче, и у томе смо једни од ретких”, рекао је Шолц на Светском економском форуму у Давосу.

„Свакако, нећемо радити ништа на своју руку, већ у договору унутар ЕУ и са САД. Храбри украјински народ може да се ослони на нас, а ми нећемо дозволити да се све претвори у сукоб Русије и НАТО”, казао је Шолц. Поводом ситуације у Ирану, где су у септембру почеле демонстрације народа против власти након смрти младе Иранке Махсе Амини у полицијском притвору, немачки канцелар је рекао да „иранска влада убија свој народ”.

„Подржавамо народ Ирана у активностима и борби за демократију, а посебно жене Ирана, као и младе људе. Да будем јасан, неопходно је да схватимо да иранска влада убија своје људе. То је реалност, преноси Тањуг. Веома смо одлучни у ономе што кажемо, урадимо, заједно са савезницима из ЕУ и САД, а то је да ће нове санкције уследити ускоро и увек ће бити предузете неопходне мере, одлука ће бити заједничка”, рекао је Шолц.

О пресецању снабдевања гарнизона у Марјинки прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА