Најновије

"Доњецк нема везе са Украјином"

МОСКВА - "Регион Доњецка, упориште проруских побуњеника, нема више никакве везе с Украјином", изјавио је вицепремијер самопроглашене Републике Доњецк Андреј Пургин.
Андреј Пургин, фото: Abc.es

Андреј Пургин, фото: Abc.es

"Басен Доњецка има потпуно аутономну администрацију, та теиторија нема више никакве везе с Украјином", рекао је Пургин реагујући на данашње усвајање закона у украјинском парламенту којим се обезбеђује већа аутономија регионима Доњецка и Луганска. "Украјина може да усвоји који год жели закон. Али ми не планирамо никакве федералне везе с Украјином", навео је Пургин.
Сличне вести:РАТНИ ИЗВЕШТАЈ: Армија ДНР блокирала аеродром у Доњецку и опколила украјинску војску код ГорловкеПАЖЊА: Доњецк гранатиран – три особе погинуле(ВИДЕО) Погледајте последице „примирја“ у Доњецку!
Он је ипак додао да ће сепаратистички лидери "пажљиво проучити" закон који је усвојен у Кијеву. "Можда ћемо моћи да поведемо дијалог (с Кијевом) о одређеним тачкама, пре свега које се односе на економију и социо-културне везе", закључио је Пургин.
Специјални статус
Врховна рада Украјине је објавила нацрте закона о специјалном статусу неких региона Доњецке и Луганске области, одржавању избора у тим регионима 07. децембра и амнестији припадника снага самоодбране.

У напомени уз документ о амнестији пише да је Кијев спреман да „опрости“ само оним припадницима снага самоодбране који су се борили на истоку, а који су месец дана пре ступања закона на снагу предали оружје и ослободили заробљенике. Истовремено, закон се неће односити, како је пре и саопштено, на осумњичене за тешка кривична дела, као што су убиство,, покушај атентата на држаног службеника, диверзија итд.

Извор: Агенције, Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА