Најновије

ЏОНСОН ОТКРИВА: САД могу ускоро ликвидирати Зеленског и Буданова

Бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон, је оценио, да би америчке обавештајне службе могле елиминисати председника Украјине Владимира Зеленског и шефа Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова, који су на руској листи терориста и екстремиста.

„Сједињене Државе имају дугу традицију склапања договора са људима који су вредни сваког порицања и презира“, нагласио је бивши званичник ЦИА, додајући да је у традицији Сједињених Држава да се отарасе свих `савезника` чим им постану непотребни. Зеленски и Буданов ће ускоро открити да Западу нису потребни“, уверен је Џонсон.

Он напомиње да је директор ЦИА Вилијам Бернс, иако је долетео у Кијев и тамо уверавао да су Вашингтон и Кијев „још увек пријатељи“, али да ће из Сједињених Држава „када дође време да се повуче обарач – повући обарач“.

Џонсон признаје да ће Зеленски, ако буде имао среће, имати времена да побегне, али оцењује да је вероватноћа његове ликвидације висока.

Осим тога, Џонсон указује да у Кијеву постоје озбиљне снаге повезане са бившим главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним, који би желео да уклони Владимира Зеленског са власти.

Бивши аналитичар ЦИА, иначе, сматра да Русија – након признања немачког канцелара Олафа Шолца да су британске јединице већ у Украјини и да оперишу ракетама Сторм Схадоw – могла да узврати НАТО.

„Руска Федерација сада има право да одговори, пошто је Шолц потврдио да САД, Енглеска и Немачка заправо учествују у рату против Русије. Русија има све могуће разлоге да узврати ударима по непријатељским војним базама“.

ЗЕЛЕНСКИ БИ МОГАО БИТИ ЕВАКУИСАН ИЗ КИЈЕВА! Због тешке ситуације на фронту, прича бивши сарадник Пентагона

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА