Најновије

МЕДВЕДЕВ КРАЈЊЕ ОШТРО: Америка и Американци ће платити за своје злочиначке одлуке!

Одговор Русије на конфискацију своје имовине може бити само асиметричан, што не значи да ће бити мање болан, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући амерички закон о конфискацији руске имовине.
Медведев

Медведев

"Очигледно је да на тај безобразлук САД о бесрамној крађи наших драгоцености, Русија неће моћи потпуно симетрично да одговори. Разлог је јасан – ми немамо значајну количину имовине америчке владе, укључујући амерички новац, права и другу имовину", написао је Медведев на Телеграму.

Он је напоменуо да Русија, као одговор на конфискацију своје имовине у Сједињеним Државама, може одлучити да одузме имовину приватних лица која је под јурисдикцијом Руске Федерације.

"Говоримо о одузимању имовине, на пример судском одлуком, имовине приватних лица која се налазе у јурисдикцији Русије (новац, некретнине и покретна имовина, имовинска права). Да, то је сложена прича, пошто су ти појединци обично деловали као инвеститори у руску економију. А ми смо им гарантовали неповредивост права приватне својине", додао је.

Медведев је истакао да се онда десило неочекивано – САД су Русији објавиле хибридни рат, укључујући правни и судски, створивши механизам за незаконито присвајање руских добара, што је потпуно супротно међународном и руском националном праву.

Како је додао, могућ одговор Руске Федерације на конфискацију имовине налази се у руском законодавству - такозване реторзије и цитирао члан 1194 Грађанског законика Руске Федерације, који каже да "Влада Руске Федерације може успоставити реципрочна ограничења (реторзије) у односу на имовинска и лична неимовинска права грађана и правних лица оних држава које имају посебна ограничења за имовинска и лична неимовинска права руских грађана и правних лица".

"То правило треба проширити, јер конфискација руске имовине представља престанак имовинских права. То значи да наша норма мора да предвиђа не само ограничење права страних лица, већ и њихов престанак, тако да је могуће одузети у корист руске државе, руских правних и физичких лица имовину страних правних лица, ентитета из непријатељских земаља. Америка и Американци морају да плате за своје злочиначке одлуке", закључио је Медведев.

Прочитајте ОВДЕ шта су Немци саопштили поводом чланства “Косова” у Савету Европе

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА