Најновије

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ: Ево како Вучић и БИА хоће да наместе избор патријарха!

Писање режимских таблоида како ја покушавам да прогурам "своје кандидате" за новог патријарха нису ништа друго до контролисане хајке Александра Вучића коју преко БИА спроводи на, по његовом мишљењу, неподобне владике.

Млађан Ђорђевић. (Фото: ХелмКаст)

Ово у интервјуу поручује Млађан Ђорђевић, лидер покрета Ослобођење и наглашава да Србијом влада издајничка мафија предвођена Александром Вучићем и Српском напредном странком.

– Вучић је преко тројице људи који фактички тренутно владају црквом успео да уруши и институцију СПЦ, али је наша црква до сада колико-толико остала независна од мафијашког режима и што је најважније остала је највећи противник издаји Косова, коју режим званично припрема.

Тројка преко које је Вучић себи подредио цркву су Никола Селаковић, Дејан Накић, лични секретар патријарха Иринеја и владика Стефан Шарић. Они су са Синодом, којем је истекао мандат, контролисали и контролишу цркву, али нису успели да начине помак када је у питању Косово и Метохија.

И Сабор и митрополит Амфилохије и патријарх Иринеј имали су и имају јасан став – нема трговине са Косовом, нема признања и нема столице за Приштину у УН. То је велики проблем за Вучића.

Машинерија СНС је кренула у хајку преко БИА и преко својих медија. Циљ им је да утичу на то која три кандидата ће ући у велики жреб.

Први потез садашњег Синода је проблематичан. Владика Хризостом, који мења патријарха је по правилу требало да буде и администратор Архиепископије београдско-карловачке. То је био и митрополит Амфилохије када је мењао патријарха Павла.

Међутим, Синод је то право одузео Хризостому и на место администратора поставио владику Јована шумадијском, који је апсолутно близак властима и који ће у старту имати два гласа када се буду бирали кандидати.

Имам проверене информације да су у БИА формирали оделење које се бави компромитовањем одређених владика, да их уцењују и да кроз контролисане медије притискају и утичу за кога ће гласати – истиче Ђорђевић.

Шта је још изјавио наш саговорник о овој и о многим другим актуелним темама, погледајте и послушајте у веома интересантном видео интервјуу.

Познато када ће шеф руске дипломатије доћи у Београд! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА