Најновије

Остаје нам само да се молимо Богу: Дачић открио да је Мркоњић у тешком стању

Председник Народне скупштине и лидер социјалиста Ивица Дачић открио је да је стање некадашњег министра Милутина Мркоњића (79) и даље веома тешко.

Милутин Мркоњић (Фото: Јутјуб)

"Доста је тешко. До пре два дана је било веома критично. Мислим да заиста треба да се захвалим свим лекарима", рекао је Дачић у јутарњем програму Курир телевизије и додао да Мркоњић није у могућности да прича и навео да лекари дају све од себе да му помогну.

"Чуо сам се са доктор (Милованом) Бојићем. Мркоњић је њихов стари пацијент. Био је недавно на операцији. Постоје неке ствари које није хтео да уради раније јер је мислио да има времена. Сада се те ствари још компликују. Лекари дају све од себе. Сви смо забринути и остаје само да се молимо Богу за његово здравље. Надамо се да ће победити", рекао је Дачић и истакао да је Мркоњић човек од великог угледа који није навикао људе да буде болестан.

Милутин Мркоњић, некадашњи народни посланик и почасник председник социјалиста, већ дуже време налази у болници, а сада му се стање нагло погоршало. Он је почетком месеца завршио на кардио-васкуларној клиници у Београду где му је уграђен пејсмејкер. У августу месецу оперисао је срчане залиске, и то новом методом, преко препона.

Институт за кардиоваскуларне болести "Дедиње" саопштио је јуче да се Мркоњић налази на хоспиталном лечењу у тој здравственој установи због изражених срчаних сметњи и тегоба.

"Његово тренутно здравствено стање је озбиљно, а Конзилијум лекара Института за кардиоваскуларне болести  предузима све неопходне мере интензивног лечења. О здравственом стању пацијента Милутина Мркоњића Конзилијум ће известити јавност у одговарајућим терминима", наводи се у саопштењу Института "Дедиње".

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА