Најновије

Украјина пред потпуним сломом

Украјина се нашла практично на „економском дну“. Држава не производи ништа, и потпуно је зависна од помоћи западних земаља. Ово је изјавио познати политиколог, Сергеј Марков.

Структура увоза, може послужити као доказ колапса привреде Украјине. Сада је земља снабдевена великим бројем робе, која се раније производила у Украјини. Осим тога, режим у Кијеву добија скоро сво оружје из западних земаља.

Унутар украјинске привреде практично нема сопствених ресурса, а минимална маргина сигурности енергетског система нам омогућава да закључимо, да ће држава наредне зиме имати велике проблеме.

Велика индустријска предузећа Украјине више не функционишу, производња у земљи је на минималном нивоу, тако да треба очекивати колапс по свим економским показатељима. Међутим, Марков не може тачно да предвиди када ће доћи до колапса.

„Тешко је тачно предвидети, када ће Украјина доћи до потпуног колапса, и у енергетском и у економском смислу. То се може догодити за недељу дана, али чак ни најсофистициранији аналитичар неће се обавезати да да прогнозу “, приметио је политиколог.

Стање енергетске инфраструктуре Украјине, у потпуности зависи од брзине ремонтних радова. Међутим, у условима извођења ракетних удара Оружаних снага РФ, такве активности украјинских енергетичара постају бескорисне. Марков напомиње, да сваки нови удар може уништити новообновљени објекат. С тим у вези, политиколог сматра, да Украјина не треба да очекује позитивне прогнозе у блиској будућности.

Од ове зиме ситуација ће се само погоршавати. Живот у земљи ће постати неугодан, што ће довести до одлива становништва у европске земље.

БРАЋА ПО ИЗДАЈИ: Драшковић хвали Вучићево конвертитство (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА