Најновије

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Ирационална мржња према православном народу

Патријарх московски и целе Русије Кирил изјавио је да је сукоб у Украјини последица дуготрајног цивилизацијског сукоба и да се може уочити ирационална мржња према народима који исповедају православље.

Патријарх Кирил (Фото: РПЦ)

"Осврћући се на околности из којих је овај сукоб кренуо, можемо, између осталог, у њима уочити неоспорну верску димензију: ирационалну мржњу према народима који исповедају православље", рекао је патријарх.

Уколико се погледа у прошлост, каже он, мора се поставити питање да ли је та мржња и била разлог да се целокупна моћ западне војне машинерије обруши на Југославију 1999. године.

"Није ли то разлог што се економским и политичким уценама, уз помоћ такозваних обојених револуција, доследно забија клин између земаља чији су народи носиоци православља", упитао је патријарх Кирил, преноси Спутњик.

Према његовим речима, манифестација ове мржње се види у прогону Украјинске православне цркве, подстицању раскола од државних органа Украјине, а касније и подржавање свега тога од појединих поглавара помесних цркава, који спроводе вољу међународних покровитеља.

Оценио је да је постало очигледно да су они који су распламсали ватру грађанског сукоба у Украјини желели, а желе и данас, да је прошире на све земље руског света - на Русију, Белорусију, балтичке земље, Молдавију, земље Кавказа и Средње Азије.

Сателитски снимак Кијева без струје погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА