Најновије

БЛУМБЕРГ ТВРДИ: Пригожинова "Вагнер група" се сели из Украјине у Африку?

ШЕФ руске групе плаћеника Вагнер ће вероватно скренути пажњу са рата у Украјини, известио је у четвртак Блумберг, позивајући се на изворе упознате са тим.

Према Блумберговим изворима, Јевгениј Пригожин планира да се фокусира назад на Африку, где се верује да су његови борци присутни у Судану, Централноафричкој Републици, Малију и другим земљама.

Верује се да је наводна промена повезана са недавним расколом између Пригожина и највиших војних команданата који су посејали сумње код руског председника Владимира Путина у вези са Вагнеровим војним способностима, рекли су Блумбергу људи блиски Кремљу и обавештајним службама, говорећи под условом анонимности.

Команданти су наводно тврдили да су резултати које је Вагнер постигао у Украјини произашли из бацања огромног броја регрутованих затвореника у смрт, преноси Москов тајмс.

Пригожин је снимљен како лично регрутује затворенике да се боре за Вагнера у Украјини у неколико руских затвора крајем лета и почетком јесени.

Према Блумбергу, Путин је ускочио да пребаци затворско регрутовање на Министарство одбране, прекинувши прилив регрута Вагнеру.

Лист додаје да ће Вагнерове операције у Африци вероватно привући већу пажњу Пригожина ако ситуација у Украјини постане тежа за плаћеничку групу.

ЦЕО ФРОНТУ У ПЛАМЕНУ: Артиљрија бије на обе стране, Руси ослободили још једно насеље код Авдијевке

Извор: Novosti

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА