Најновије

Oдржана једносатна блокада испред Владе Србије

Jедносатна блокада испред Владе Србије, као знак упозорења актуелној власти да одмах и у потпуности одбаци француско-немачки ултиматум одржана је данас у Београду. Овом приликом, представници опозиције су одржали и конференцију за медије на којој су говорили Никола Драгићевић – народни посланик Српске странке Заветници, Војислав Михаиловић – председник ПОКС-а и народни посланик, др Милош Јовановић – председник Новог ДСС-а и народни посланик и Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери и народни посланик.

Они су изнели захтев за оставком председника Републике Александра Вучића и Владе Србије и расписивање ванредних избора на свим нивоима.

Бошко Обрадовић је истакао следеће: „Данас смо овде испред Владе Србије, на дан 24 годишњице од почетка НАТО бомбардовања Србије, да у име свих жртава НАТО геноцида над српским народом поставимо питање актуелној власти: ко вам даје право да кршите Устав и предајете Косово и Метохију сепаратистима у Приштини? Прихватање новог западног ултиматума да кроз француско-немачки споразум признамо лажну државу Косово није ништа друго него оправдање НАТО агресије на нашу земљу из 1999. године и ругање свим пострадалима, посебно свим херојима који су бранили Косово и Метохију од НАТО инвазије и албанског тероризма. 
 
Ова власт блокирала је све медије у Србији, блокиран је рад Парламента који не заседа иако је још 1. марта требало да почне редовно пролећно заседање, блокирани су били грађани Србије из унутрашњости да 17. марта организовано дођу на велико национално окупљање у Београду, блокиран је Уставни суд Србије који се не оглашава о кршењу Устава од стране највиших представника извршне власти, блокирано је Тужилаштво које не сме да покрене истрагу против Александра Вучића због признања окупације и сецесије јужне српске покрајине, а паралено се води невиђена негативна кампања против лидера државотворне опозиције који само траже поштовање Устава и боре се за очување КиМ у саставу Србије … Зато смо данас блокирали седиште Владе овде у Београду да пошаљемо јасну поруку да овако више не може. Имамо два захтева: први је да се опозове усмено прихватање противуставног француско-немачког споразума од стране Александра Вучића 27. фебруара у Бриселу и 18. марта у Охриду и заустави примена овог издајничког документа који отворено признаје симболе, документа и сувереност лажне државе Косово и Србију међународно-правно обавезује да се више не противи чланству тзв. Косова у свим међународним организацијама. Ово значи отворено признање лажне државе Косово као независне од стране наших власти и зато је наш други захтев да председник Републике и Влада Србије поднесу оставке и да идемо на ванредне изборе на свим нивоима. Не знам зашто се власт плаши јавне дебате и избора ако су уверени да је њихова нова политика према КиМ исправна? – рекао је Обрадовић.


 
Он каже да смо ових дана сведоци како се милиони Француза боре на улицама против једне ненародне власти а у вези са пензионим реформама.

- Ми не желимо да се у Србији дешавају сцене попут оних у Француској, иако смо и овде присиљени да бранимо државу од уставорушитеља и узурпатора. Али ћемо одлучно наставити да се супротстављамо примени француско-немачког споразума свуда и на сваком месту, у парламенту, на трибинама, кроз разговоре са грађанима широм Србије, али и у оваквим формама блокада и протеста. Данас се сличне блокаде и протесне конференције одржавају широм Србије испред седишта локалних самоуправа, а идуће недеље поднећемо кривичну пријаву против Александра Вучића за рушење уставног поретка и обратити се и Уставном суду као највишој судској власти да заустави велеиздају.  Ако до тога не дође, уколико власт не поништи француско-немачки споразум који су прихватили, ако Тужилаштво и Суд не раде свој посао, или ако председник Републике и Влада Србије због свега овога не поднесу оставке, позваћемо грађане на наставак уличног отпора и грађанску непослушност. Позивамо све који су незадовољни актуелном влашћу и који су против новог западног ултиматума да нам се придруже“, рекао је Обрадовић.

БЛУМБЕРГ ТВРДИ: Пригожинова "Вагнер група" се сели из Украјине у Африку?

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА