Најновије

КНЕЖЕВИЋ: Не постоји амбасадорка која ће ми рећи да признам тзв. државу Kосову

За разлику од многих политичара на црногорској политичкој сцени који своја мишљења и ставове најблаже речено камуфлирају, председник ДНП-а и један од лидера ДФ-а Милан Kнежевић препознат је по томе што увек и о свему има јасно виђење и сликовито објашњење истог.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Његов став о признању ткз. државе Kосово је јаван и не мења се како ветар дува. Kнежевић је препознат као истински борац против корупције и криминала, и један од највећих бораца за права свог народа на овим просторима.

„Не постоји амбасадорка која ће ми рећи да признам тзв. државу Kосову, признај геноцид у Сребреници – не пада ми на памет да то кажем. Можда је то анахроно, али немам намеру да се умиљавам амбасадама него да штитим интересе грађана који су ме бирали: православне Србе и Црногорце и остале, али не желим да не кажем да и српски језик треба да буде испоштован као службени језик у Црној Гори.

Сматрам да су теме организованог криминала и корупције доминантне, али мислим и да су теме националног помирења од изузетног значаја. Спремни смо да сарађујемо са свима на темељу културолошке и историјске линије Црне Горе, али не желим да нас дискриминише нико.

Ако неко мисли да ћемо ми ићи другима на мобу, па да нас потерају рекавши да смо им завршили шта треба и да идемо, онда се грдно варају.

У кулоарима се сви куну у Kосово, уз песме „Весели се српски роде“, а ко жели рат – дабогда био њему у његовој кући… Ми не желимо рат ни на Kосову ни било где у региону. Али ми треба да заступамо своје ставове. Не можете у мраку бити да је Kосово саставни део Србије, а у амбасадама да га признајете. Лихтенштајн није признала Индија, Јужна Америка, Русија, а Лихтенштајн га са деветсто хиљада признао.

Имам велики број пријатеља међу Малисорима, а за разлику од оних који иду у Малесију да купе гласове, ја сам рекао и Нику Ђељошају је питање око Kосова где се разликујемо… Нека не брину ови за наше односе са Тузима, али ће се у Зети донети та декларација, али ће остати записано да су неки Зећани имали храбрости да кажу „Цар је го, то јест, да 85 одсто грађана Црне Горе није за то да призна лажну државу Kосово“, категоричан је он.

На опаске премијера у техничком мандату поручује да ДФ мора прећи преко неких ствари, Kнежевић поручује да прво покуша да испуни парламентарни статус.

„Ми можемо да ставимо мораторијум на питања која нас деле, али ми Абазовић са четири или пет посто не може одређивати шта да радим“, додаје.

Kнежевић се осврнуо и на веома актуелну причу о програму Европа сад 2.0. и обећања која долазе из тог покрета да ће плате бити повећане и радно време скраћено.

„Ја могу да обећам да ће нам плате бити пет хиљада еура… Господин Спајић је и сам признао да постоје проблеми у фискалном систему, да имамо рупе у буџету, да ћемо морати радити ребаланс, а чини ми се да Спајића треба питати кад ће то да буде, ако освоји власт, а мени се чини да немамо реалне изворе да то обезбедимо. Ја не могу да се тркам у обећањима да нећемо да радимо. Неки ће рећи да ће пензионерима дати таблете за подмлађивање. Ваљда ће бити и пројекат да се не ради ништа уз плату до хиљаду и по еура. Не могу са Спајићем да се тркам јер сам превише одговоран за давање таквих изјава, а не знам због дугова где ће завршити Црна Гора, а мени се чини да од Владе Kривокапића нисмо видели ниједну инвестицију“, закључио је Kнежевић.

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА