Најновије

МОСКВА: НАТО покушава да натера Србе да забораве бомбардовање 1999.

НАТО покушава да натера Србе да забораве бомбардовање 1999. године како би избрисао ту љагу са свог угледа, изјавио је заменик руског министра иностраних послова Александар Грушко.

Бомбардовање 1999. (Фото: Јутјуб)

„Натерати Србе да забораве на бомбардовање 1999. године за њих је стратешки циљ, својеврстанморални циљ, а они верују да се може статвити тачка на ту причу, која је тамна мрља на фасади НАТО-а“, рекао је Грушко за телевизијски канал РТРС.

Према његовим речима, земље Запада покушавају да приморају централну власт Босне и Херцеговине да подрже санкције Русији, што противречи државном устројству и законима БиХ, према којима спољнополитичке одлуке доноси Президијум састављен од лидера Бошњака, Хрвата и Срба.

Грушко је додао да односи Русије с Републиком Српском имају посебан значај: „Нас повезују најчвршће споне пријатељства, ми развијамо политички дијалог“, додао је дипломата.

Председник Републике Српске Милорад Додик указао је средином априла да се власти српског ентитета противе уласку Босне и Херцеговине у НАТО.

Додик је 24. марта, на годишњицу НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године, истакао да ЕУ само поставља ултиматуме Србији, да Запад тражи од Срба да забораве НАТО бомбардовање, а да Срби од њих ништа добро немају, преноси Спутник.

Извор: sputnikportal.rs/РТРС/ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА