Најновије

Ђурђевић Стаменковски: Не учествујемо у организацији протеста бриселске опозиције, нити планирамо њихово разбијање

Предсједница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски је изјавила да та странка не учествује у организацији протеста прозападне опозиције „Србија против насиља“, нити планира њихово разбијање.

Она је реаговала на вишедневне натписе прозападних медија у Србији, који су пласирали текстове под насловом да Заветници, Двери и Нови ДСС планирају „изнутра да разбију протесте“.

„Неформални портпароли, произвођачи спинова и остали трбухозборци Драгана Ђиласа и дијела бриселске опозиције, ових дана, ничим изазвани, не престају са нападима на државотворну опозицију, укључујући и Заветнике“, рекла је Ђурђевић Стаменковски, преносе Заветници у саопштењу.

Додала је да се нови, „крајње подли спин“, односи на „бесмислену пројекцију да странке државотворног блока планирају да изнутра разбију протесте ‘Србија против насиља’“.

„Српска странка Заветници нити учествује у организацији протеста, нити планира њихово разбијање. Нити смо кога позивали да учествује, нити смо коме забрањивали. Изнутра их не можемо разбити, јер нисмо ни улазили унутра, нити смо заинтересовани. То је јасно као дан. И са тим у вези нема никакве дилеме. Да ли су ове оптужбе резултат наређења бриселске администрације или је у питању почетак расула унутар бриселске опозиције, па бјеже од одговорности и траже којекакве изговоре, не знамо, али их позивамо да се јавно ограде од оптужби на наш рачун које пласирају и спонзоришу њима блиски пропагандисти и медији“, поручила је она.

Упитала је да ли ће организатори протеста слоган „Србија против насиља“ проширити и на „Србија против насиља над Србима на Косову и Метохији“.

„Крајње су неозбиљни покушаји појединаца, да протесте грађана у Београду, користе за обрачун са нама. Али и то ћемо примити к знању. Препоручујемо дотичнима да се окану наше странке и посвете се својим активностима. Пораст повјерења у нашу странку и државотворни блок, раст рејтинга минулих мјесеци, резултат су конзистентне и принципијелне политике коју водимо. То је тренд који јасно указује да народ, без обзира на пропагандне магле и димне завјесе, јасно разазнаје аутентичне државотворне снаге“, закључила је Милица Ђурђевић Стаменковски.

Одлаже се протест „Србија против насиља“: Ово је нови план

Извор: Borba.me
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА