Најновије

"НАТО КООРДИНИШЕ УКРАЈИНСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ": ФСБ предвиђа увлачење још једне земље у сукоб

У Пољску, балтичке земље и Румунију се пребацују велики војни контингенти, тешка војна техника и ратна авијација.

Фото: ria.ru

НАТО координише украјинске специјалне службе у диверзијама против Русије и Белорусије, изјавио је директор Федералне службе безбедности (ФСБ) Русије Александар Бортњиков на састанку 52. Савета руководилаца органа безбедности и специјалних служби чланица Заједнице независних држава (ЗНД).

- Алијанса координише диверзионо-терористичку активност оружаних формација и специјалних служби кијевског режима, допуњава редове Оружаних снага Украјине страним плаћеницима и војницима међународних терористичких организација. Она врши обавештајно и техничко обезбеђивање украјинских диверзанта на војним и цивилним објектима, као и на важним инфраструктурним објектима Русије и Белорусије - рекао је он агенцији Белта.

Сматра да је Украјина постала терен за ратне акције против Русије и за рушилачке акције против Белорусије и додао да Запад у украјински конфликт увлачи и Молдавију, подстиче је да на силу очисти Придњестровље и Гагаузију.

Истакао је и да се у близини Савезне државе редовно организују обуке НАТО војске, као и украјинских и молдавских специјалних служби.
Бортњиков је нагласио да Запад жели да дестабилизује ситуацију у ЗНД-у тако што повећава конфликте на целокупној територији ЗНД-а и у њеној околини.

Подсетио је да је на претходном састанку Савета прошле године прогнозирана промена оперативне ситуације које су потврдили овогодишњи догађаји.

Према његовим информацијама, на западном правцу убрзаним темпом расте војно присуство НАТО-а. У Пољску, балтичке земље и Румунију се пребацују велики војни контингенти, тешка војна техника и ратна авијација.

РУСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Зеленског после офанзиве чека иста судбина као и Хитлера после операције Цитадела

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА