Најновије

"ЗАУСТАВИТЕ ПРОГОН": Мандић и Кнежевић тражили помоћ од Вучића, Путина, Макрона!

Лидери опозиционог црногорског Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић упутили су писмо председнику Александру Вучићу и европским лидерима у коме траже да се заустави "кафкијански прогон" који се, како наводе, спроводи над њима и политичким савезом којег представљају.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

У писму, Андрија Мандић и Милан Кнежевић траже да се Црној Гори помогне у одбрани основних демократских начела, јер "гушећи људска права и слободе, црногорски режим озбиљно дестабилизује друштвено политичке прилике", преноси црногорски портал ЦдМ.

Према њиховим речима, Демократски фронт, најјачи опозициони савез у Црној Гори, већ дуже од две године пролази кроз све могуће и немогуће фазе институционалног прогона.

"Убеђени смо да данас у Европи не постоји прогоњенији политички савез чији се лидери налазе у неколико судских процеса, а функционери у противзаконито одређеним вишемесечним притворима, уз континуирано кршење најосновнијих људска права. Једно од тих права је наше онемогућавање да обављамо своје међународне политичке активности, јер су нам одузете путне исправе", наводи се у писму.

Пре два дана Демократски фронт је саопштио да је Виши суд у Подгорици донео решење којим се опет одузимају пасоши лидерима тог опозиционог савеза Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу.

Мадић и Кнежевић су, поред Вучића, писмо упутили и председницима Русије Владимиру Путину, Француске Емануелу Макрону, Парламентарне скупштине Савета Европе Лилијан Мори Паскје, Европског Парламента Антонију Тајанију и Скупштине ОЕБС-а Џорџу Церетелију.

Прочитајте ОВДЕ шта показују анкете колико Ле Пенова води испред Макрона.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мандић - Српско национално питање у ЦГ је отворено.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА