Најновије

"Палестинци" из Обреновца најавили протесте, спремни да руше куће!

После састанка са Мирославом Чучковићем, председником Општине Обреновац, представници насеља "Браћа Југовић", међу Обреновчанима познатијем као "Палестина", не скривају наду да ће њихови проблеми почети да се решавају, али су спремни и за протесте ако им се захтеви не испуне!
Мирослав Чучковић, фото: ЈуТјуб скриншот

Мирослав Чучковић, фото: ЈуТјуб скриншот

- Предочили смо му неколико, за наш даљи живот, изузетно важних захтева - рекао је, после састанка Жељко Грујичић, један од учесника разговора. - Тражимо, пре свега, да надлежни испитају колико су земљиште и вода у нашем насељу загађени и да ли смемо да се вратимо у своје домове. Захтевамо да то, такође, процени и нека страна стручна комисија, а да се резултати, потом, предоче и нама и јавности. Осим тога, неопходно је и да се на улазу у насеље постави пункт за прикупљање помоћи, да се поставе контејнери за становање најугроженијих као и да свако домаћинство добије по 250.000 динара једнократне помоћи. Председник Чучковић, како тврди наш саговорник, верује да може да испуни готово све захтеве житеља насеља "Браћа Југовић", осим оног о једнократној новчаној помоћи јер то није у његовој надлежности. Осим тога, каже Грујичић, први човек општине сматра да може да обезбеди свега осам контејнера. - Коначне одговоре очекујемо за седам дана, а ако наши захтеви не буду испуњени, бићемо приморани на радикалније протесте - каже Грујичић и подсећа да се још готово нико од око 400 житеља насеља није вратио, а има око 128 кућа. Наиме, у овај поплављени део Обреновца испумпавана је и фекална вода, која се дуго задржала, па становници страхују од тога да се, кад дође време, врате.
СПРЕМНИ ДА ПОРУШЕ СВЕ КУЋЕ - Спремни смо и да све порушимо и градимо из почетка, али су нам неопходне гаранције надлежних да нам здравље неће бити угрожено - поручује Грујичић и каже да су мештани спремни и да се преселе и изграде нове куће и на другим локацијама, ако се покаже да су фекалне воде трајно загадиле земљиште и воду у овом обреновачком насељу.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА