Најновије

ОМИЉЕНИ НЕМАЦ СВИХ ДЕЛИЈА: Аугенталер се присетио чувеног меча на Маракани и детаља који га још увек прогања!

Клауса Аугенталер је својим чувеним аутоголом 24.априла 1991, заувек ушао у срца свих навијача црвено- белих, јер је на неки начин био део величанствене историје и освајања европске а потом и светске титуле.

Звезда ће Бајерн угостити данас од 21.00 у 5. колу Лиге шампиона, а он се сада у разговору за немачке медије осврнуо на тај за њега хорор меч, који га је пратио кроз целу каријеру.

"Не знам за датум, али сигурно алудирате на реванш полуфинала Лиге шампиона у Београду. Изгубили смо у Минхену са 2:1 и били смо приморани да преокренемо. Дуго се чинило да ће меч отићи у продужетак, постигли смо изједначујући гол и Бендер је довео Бајерн у вођство", присетио се Аугенталер и наставио.

"Играли смо веома самопоуздано у Београду, Јуп Хајнкес нам је рекао да је све отворено упркос поразу. Већ смо имали сензационалан преокрет 1989. у Милану против Интера, било је 0:2, па 3:1. Иако је Звезда водила у гротлу Маракане пред 80.000 фанатичних навијача, изједначили смо резултат из првог меча. Нажалост, поклекли смо у мом покушају да одбраним ударац у последњем тренутку, пропустили смо финале.

Иако се највише причало о Аугенталеру, имао је и голман Ауман допринос.

"Био је мало збуњен пошто су га напали један или двојица југословенских играча, па је пропустио лопту у свој гол. То је фудбал", процедио је кроз зубе Аугенталер.

Немац ће меч  памтити и по томе што је умало изгубио своју драгоцену, таличну огрлицу.

Звезда друга у Европи, испред Ливерпула, Ајакса, Барсе, Јувеа. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА