Најновије

СТРАДАЛИ СУ ЦИВИЛИ И ДЕЦА, КОРИШЋЕН ЈЕ ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ! Додик о НАТО бомбардовању: Било је то непотребно и нехумано!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да се данас, 21. годину од злочиначког НАТО бомбардовања Србије, са великим пијететом треба сетити свих жртава овог стравичног злочина почињеног у НАТО агресији на Србију, али и Републику Српску.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Убијани су цивили и деца, недужни људи, коришћен осиромашени уранијум, рушена Србија и Република Српска. Све то су НАТО моћници прогласили, какве ли дрскости и срамоте, ароганције и цинизма, ''неопходним и легитимним'', промовишући тако своју црну прагматику свакодневља - нагласио је Додик поводом 21 године пошетка бомбардовања Србије.

Додик је констатовао да је остала велика и неизбрисива мрља на водећим земљама Запада због злочиначког плана НАТО који је извршио агресију на земљу која је у свим светским ратовима била на правој страни историје, борећи се против зла и фашизма у свијету, саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ, пренела је СРНА.

- Било је то непотребно и нехумано. Српски народ то не може и неће ни опростити ни заборавити, јер је дубоко свестан да се злочин не може називати ''милосрђем'' и ''правдом'', јер ране из тог бомбардовању и даље су свеже, пеку и сувише су велике и дубоке - поручио је Додик.

Он је нагласио да гробови невиних српских жртава злочиначке НАТО агресије, опомињу да никада не смемо да опростимо и заборавимо, јер бомбардовање је било класични ратни злочин над српским народом, не никаква хуманост.

- НАТО агресија у свима нама како данас, 21 годину послије, тако и у будуће може да буди само неопростиво и тужно сјећање на дане кад су и Републици Српској и Србији нанесени тешки губици - закључио је српски члан Председништва БиХ.

Прочитајте ОВДЕ  о годишњици у Србији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА