Најновије

Oбратио се Дритан Абазовић: За ДПС нема места у Влади - ЦГ неће бити ни Српска Спарта ни Велика Албанија

Дритан Абазовић, лидер коалиције "Црно на бијело", одржао је данас пресконференцију на којој је најоштрије осудио синоћње сукобе и позвао све грађане Црне Горе на мир.

Дритан абазовић (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, нема никаквих компромиса са националним интересима Црне Горе.

- Црна Гора неће постати ни Српска Спарта ни Велика Албанија. Не желимо у Црној Гори догађаје из Македоније 2015. године - рекао је Абазовић.

Додао је и да ће се Црна Гора развијати као грађанска држава, и да је услов ове платформе експертска влада.

- Сада је моменат да променимо ствари на боље и да урадимо нешто боље за нашу државу, да пружимо руку свима, мањинским партијама и да нагласим да је услов да се формИра експертска влада - наводи он.

На питање да ли се независност Црне Горе доводи у питање, Абазовић је рекао:

- Ја бих волео да ме неко погледа у очи ко мисли да ће неко од ових људи овдје угрозити суверенитет Црне Горе. Ми смо се борили за суверенитет, ми смо вратили грађанима суверенитет. Грађани после неделе вече верују да њихов глас нешто значи. Грађани су први пут осетили да им глас значи - нагласио је Абазовић.

"Ко слави ради за режим"

Казао је да ће се славити кад се крене напред, у овом тренутку је поражена мафија и криминал, а не грађани било које нације или орјентације.

- Ко упркос позивима да одустане од прослава упорно иде на улице, тај ради за одлазећи режим има интерес да се ништа не промени - казао је он.

Нагласио је да "неће подлећи притисцима било које врсте" и да је његов највећи интерес национални интерес Црне Горе.

- Дајем вам реч да ова групација неће милиметар угрозити ниједан национални интерес - казао је он.

Поновио је да ће се та партија као и остали политички субјекти, поштовати све међународне обавезе. На питање да ли ће Црна Гора остати независна, казао је да су они грађанима вратили суверенитет у недељу, и да се грађани коначно осећају као људи који доносе одлуке.

"За ДПС нема места у влади"

Абазовић је рекао да је начелно са колегама из опозиције договорио принципе будуће владе у којој, према његовим речима, нема места за ДПС.

- Морамо да формирамо експертску владу, и да кренемо да решавамо нагомилане проблеме. Кадровима ДПС-а неће бити места у експертској влади, али у администрацији свакако да. Морамо да користимо све људске капацитете наше државе. А за неке од кадрова ДПС-а ће бити места и пред правосудним органима наше земље - поручио је Абазовић.

Подсећамо, јуче је одржан састанак лидера коалиција "За будућност Црне Горе", "Мир је наша нација“ и "Црно на бијело", Здравка Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића, које ће, како се чини, конституисати будућу Владу Црне Горе.

Три лидера су веома брзо усагласили неколико принципа на којима ће почивати будућа власт.

Први принцип који је усаглашен јесте да ће нова, демократска власт, одговорно спроводити све међународно преузете обавезе.

Други је да ће нова демократска власт реализовати све неопходне реформе како би Црна Гора у најкраћем могућем року приступила Европској унији.

Трећи је да ће нова власт бити експертска, конституисана од кадрова који су стручњаци из конкретних области без обзира на њихову политичку, верску, националну или било коју другу особеност.

И као четврто, нова власт ће у потпуности бити посвећена поштовању Устава и примени закона, уз измене, допуне и ревизију свих дискриминаторских законских и подзаконских аката, укључујући и Закон о слободи вероисповести.

Судбина Црне Горе и Мила у рукама „албанског четника“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА