Састојци:
1 кг пилећег меса (батаци, забатак, бело месо)
100 мл уља
1 кашика сувог зачина
мало соли
300 мл јогурта
2 кашичице сенфа
першунов лист
Припрема:
Зависно колико крупни комади су вам пилетине толико ће припрема и трајати. За батаке и забатке нешто дуже, али за бело месо краће, али у оба случаја брзо се спрема и јако је укусно.
Уколико имате батаке онда их засеците са обе стране до коске, ставите у дубљи тигањ, успите уље и суви зачин па налијте чашу воде и на средњој ватри динстајте 15 минута.
Када вода испари запеците у уљу које је остало, па оцедите, налијте јогурт, додајте сенф и мало соли па оставите на лаганој ватри да се крчка док вишак течности не испари, пред крај додајте першунов лист.
Уколико имате бело месо исеците га на мало крупније коцкице, поспите сувим зачином па пропеците на уљу. Оцедите налијте јогурт и додајте сенф и крчкајте док вишак воде не испари, пред крај додајте першунов лист.
Послужите уз неки рижото или кромпир.
Пријатно!
Рецепт за кремасту пилетину у сосу од мајчине душице и лимуна прочитајте ОВДЕ.
Извор: domacirecepti.net