Најновије

РУСКА ВОЈСКА ЈЕ ОПКОЉЕНА У КАРАБАХУ: Стигло упозорење из Јеревана

Јерменски премијер Никол Пашињан изјавио је да су руски мировњаци опкољени азербејџанском војском у региону Хадрут у Нагорно-Карабаху.

Руси у Карабаху (Фото: РИА Новости)

'’Према нашим информацијама, укључујући и руске мировњаке, опкољени су. Постоје проблеми у комуникацији, јер постоје одређени проблеми у комуникацији због терена. Штавише, руски мировњаци имају исте проблеме, а тамо имамо одређену кризну ситуацију'’, цитира Пашињанове речи „Интерфакс“.

Како јерменски премијер тврди, он има информације да је на подручју села Хин Тахер и Хцаберд јерменске војнике заробио Азербејџан.

Раније су јерменски медији јавили да су азербејџанске трупе јуче заробиле 160 војника Војске одбране Нагорно-Карабашке републике. Већина њих су становници јерменске области Ширак.

Председник НКР-а Араик Артјуњан потврдио је информације о десетинама јерменских војника који су заробљени у регији Хадрут. Према његовим речима, Министарство одбране разјашњава све околности инцидента. Арутјуњан је обећао да ће учинити све што је могуће за брз и безбедан повратак затвореника, преноси РИА Новости.

Према подацима јерменског Министарства одбране, азербејџанска војска је 12. децембра напала села Хин Тахер и Хцаберд. Министарство је појаснило да је као резултат овог напада шест људи повређено са јерменске стране, а са азербејџанске стране има убијених и рањених. Тада је премијер Јерменије Никол Пашињан рекао да су борбе на овом подручју престале након доласка мировних снага из Русије.

Снимак заробљавање јерменских војника можете погледати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА