Најновије

ГОРИ ТВИТЕР! Бесни рат Дритана и Мила!

Ако се по Бадњем јутру дан познаје потпреседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић и председник Црне Горе Мило Ђукановић провешће божићне празнике како налаже најрадоснији православни хришћански празник - у миру. Барем привремено, пошто су претходних дана водили "рат" речима, и то на Твитеру, и нису престајали.

Дритан Абазовић. (Фото: Јутјуб)

Повод за најновији сукоб на Твитеру била је Абазовићева оптужба да Ђукановић држави дугује 12,4 милиона евра за порез. Расправа је почела јуче ујутро, и није престајала до дубоко у ноћ.

Председник Црне Горе реаговао је на твит потпреседника Владе и поручио да је оптужба на његов рачун "превара и лаж", а успут је Абазовића назвао шибицаром, али и службеником великосрпског национализма.

Абазовић: Није демантовао

Лидер УРА није му остао дужан па је јуче касно поподне наставио да одговара црногорском шефу државе. Написао је да је Ђукановић "провидно твитнуо" да он лично није дужан порезе, али да није демантовао да је компанија чији је сувласник блокирана на 12,45 милиона евра.

Како је рекао, испитаће све транскације новог повериоца комапаније Холдцо Еаст, и поново поручио "да више нема недодриљивих".

Абазовић тражи да Ђукановић одговори на питања:

- Како је могуће да су кредити Глобал Монтенегро компаније на крају 2019. године износили 5,6 милона евра, а да је блокада на више него дупли износ? - запитао се потпреседник Владе.

Ђукановић је, каже, "јако неуспешан у приватном бизнису: приход ГМ у 2019. години је износио (0) нула евра, а капитал је негативан 3,9 милиона евра".

Абазовић је приметио да Ђукановић можда ни не зна за овај бизнис, као што, како је навео, није знао да има платну картицу у Атлас банци.

- Глобал Монтенегро није АД већ друштво са ограниченом одговорношћу Д.О.О, па би било добро да председник научи разлику - навео је Абазовић и упитао:

"Како је могуће да се комапанија ГМ више од 10 година не блокира када се обичним грађанима за најмањи дуг у кратком временском периоду блокирају средства".

- Нема више недодрљивих, тек смо почели - поновио је Абазовић.

Подсећања ради, најновији сукоб потпреседника Владе и председника Црне Горе започео је јуче рано ујутру када је лидер УРА објавио да Ђукановић дугује огроман новац држави.

- Док прича о наводном поштовању Устава и закона, председник Црне Горе Мило Ђукановић дугује 12,4 милиона еура пореза држави! Сада је ваљда јасно шта се крије иза дизања тензија, приче о идентитету, угрожености... Нема више недодирљивих! - написао је потпреседник Владе Црне Горе и позвао се на податке “БИнфо”.

Ђукановић: Слагао за 6.000 пута

Председник Црне Горе убрзо је реаговао, такође на Твитеру.

- Објава Дритана Абазовића да сам порески дужник најобичнија је лаж и превара. Као грађанин Црне Горе Мило Ђукановић не дугујем ни један цент по основу пореза, ни по било ком другом основу - написао је Ђукановић.

Како је навео, компанија "Глобал Монтенегро" у којој је један од акционара, као правно лице, услед "грешке администрације", има дуг од 1.900 евра.

- Тачно је, и јавност о томе све зна, да сам годинама акционар у компанији “Глобал Монтенегро”, која као правно лице, а не ја лично, очитом грешком администрације фирме, дугује укупно 1.900 евра доприноса, а не како манипулаторски тврди: 12,4 милиона евра – навео је лидер ДПС-а.

"Нисмо сви шибицари као Абазовић"

Абазовића је председник Црне Горе назвао шибицаром, оптужио га да износи лажи, али и да "служи великосрпском национализму".

- Горе од тога је што мисли да смо сви шибицари као и он, па је ваљда моја прича о идентитету и угрожености Црне Горе од великосрпског национализма којем он служи уствари због измишљеног пореског дуга. Застиђе и за Владу и за Црну Гору - написао је Ђукановић.

Ђукановић покренуо новогодишњу лавину

Иначе, Нова година је одмах почела баражном ватром између предеседника и Владе Црне Горе. Још се новогодишњи ватромет није угасио, а прве варнице стигле су од Ђукановића који је одбио да потпише неколико усвојених закона у скупштини међу којима и Измене закона о слободи вероисповести.

Председник Црне Горе је те законе вратио скупштини на поновно гласање правдајући тај чин да је приликом усвајања тих правних аката био споран кворум у парламенту.

Наравно, убрзо су уследиле реакције и из Владе и парламенте уз поруку да ће "спорни" закони бити поново изгласани и без расправе.

Руски војни новитети леде крв у жилама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА