Најновије

АБАЗОВИЋ: Кривокапић је такође честитао Дан независности Косова

Потпредсеник Владе Црне Горе Дритан Абазовић тврди да је и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић честитао независност тзв. државе Косово.

Дритан Абазовић (Фото: Влада ЦГ)

”Ја сам честитао, а честитао је и премијер, и то је лако наћи. Сав проблем је у менталитету који овде постоји, оно што има везе са вирусом, ви повезујете са политиком и кажете да ово има везе са 17. фебруаром – Даном независности (тзв.) Косова”, казао је Абазовић гостујући на једној косовској телевизији.

Не кажемо ми, него су они рекли..

“Не кажем за вас, него то је то менталитет политичког функсионисања на Балкану. Када је у питању (тзв.) Косово, ви знате да ја нисам хтео да уђем у Владу ЦГ док се не потпише споразум који је подразумевао да се неће дирати питање независности (тзв.) Косова. Јако је лако наћи моју честитку, ја сам честитао и председници и актуелном премијеру, без обзира јер су сада дошли и избори, и честитам им јер је било једно демократско питање и људи су одлучили за промене, што са мојег становишта као Дритан Абазовић, не као потпредседник Владе, гледаће са много симпатије. Да будем јасан, ово није став Владе, ми нисмо имали дискусију, то је ствар становника (тзв.) Косова да бирају кога мисле да ће их боље представљати. Али када је у питању честитка, она је била веома објављивана, на два језика, послата и веома се лако може видети. То је ствар која је онлајн, јавна, ми нисмо скривени људи. Такође и премијер је честитао преко државног протокола, и то се може видети.

Ник Ђелошај је направио мало пропаганде, зашто нисте честитали, што нисте урадили…а ја имам питање за њега: Зашто није питао председника државе Ђукановића зашто он није објавио своју честитку? Први пут што није у Влади, зашто није, зар му сад више нису потребне мањине када је у опозицији? То је питање које треба да се постави, а не да се труди да ствара непријатеље, тамо где има позитивних и коректних понашања. Не улазим у питање, шта ко персонално мисли о једној држави и колико има симпатије, то је нешто друго, немам ја илузије јер ми живимо у држави у којој су људи веома поларизовани, не због (тзв.) Косова него због питања(ствари) између Срба и Црногораца која овде постоје, али политика Владе је политика која жели да створи што боље односе са свим државама у региону и да се трудимо да дамо један допринос да се та поларизација смањи а не да буде фамозан и увеличан. И не знам да ли иде у прилог томе питање Тузи и питање понашања неких албанских политичара, мислим да иде у прилог веома лоше и да је противно ономе што треба да буде наша визија – заједно Европљани”, закључио је Абазовић.

Како се Србија претвара у Северну Кореју, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА