Најновије

ТО ЈЕ НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ ЦРНЕ ГОРЕ: Дритан Абазовић без длаке на језику!

Случај ветроелектране Можура је у фокусу интересовања Националног савета за борбу против корупције на високом нивоу, рекао је потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

Дритан Абазовић. (Фото: Јутјуб)

Абазовић је то рекао гостујући у емисији малтешке НЕТ ТВ, саопштено је из владе.

Заједно са Абазовићем гост у емисији био је и министар финансија из сенке на Малти Марио де Марко.

"Један од главних циљева нове владе је борба против корупције и организованог криминала, која је највећи проблем у црној Гори", рекао је Абазовић.

Рекао је да је решење случаја "Можура" од великог значаја за Црну Гору и Малту.

"Национални савет за борбу против корупције на високом нивоу као један од приоритета ставио је истрагу и решавање овог случаја и ускоро ће започети разговор са надлежним органима на Малти у вези овог случаја", казао је Абазовић.

Он је, како се наводи, рекао и да би добра сарадња између Малте и Црне Горе требало да буде пример како две земље заједничким снагама треба да раде на решавању проблема, у овом случају афере "Можура", која представља један од најзапаженијих примера у Европи када је у питању корупција и злоупотреба службеног положаја.

И Европска комисија, како је раније саопштено, очекује да Црна Гора проведе "кредибилну, независну и ефикасну" истрагу у вези са наводном корупцијом у случају ветропарка Можура".

Оптужбе за корупцију су наводно биле и предмет истраге убијене малтешке новинарке Дафне Галиција.

Син убијене новинарке тврди да се она у истраживању фокусирала на тада црногорског премијера, а сада председника Мила Ђукановића. Син убијене малтешке новинарке, који је и сам истраживачки новинар, рекао је недавно у интервјуу за Вијести да су предмет истраживања његове мајке били и тадашњи премијер и актуелни председник Црне Горе Мило Ђукановић и и његов малтешки колега Јозеф Мусцат, као и њихове везе са владајућом елитом у Азербејџану.

Новинарка је убијена 2017. године бомбом постављеном испод њеног аутомобила.

Ветроелектрану Можура, снаге 46 MW и другу по величини у Црној Гори, изградио је конзорцијум компаније Енемалта са Малте и кинеске фирме Shanghai Electric Power, а у рад је пуштена у новембру 2019. године. Инвестиција је била вредна 90 милиона евра.

Јапан и Кина корак ближе сукобу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА