Најновије

МЛАДИЋУ ПОЗЛИЛО У ХАГУ: Физички је оронуо, сам не може да пређе ни 150 метара (ВИДЕО)

Пресуда некадашњем команданту ВРС Ратку Младићу (79) биће објављена 8. јуна, а његов адвокат Бранко Лукић каже да очекује позитиван исход уколико се све буде гледало с правне стране.

Дарко Младић (Фото: Јутјуб)

Додаје и како је здравствено стање Ратка Младића јако лоше и да он то не жели да призна. Додаје да је Младић физички оронуо и да има много болести, а често не може сам да борави.

- Ја не волим да нагађам. Уколико се буде гледало право, чињеница и докази, очекујемо повољан исход и да ускоро, Боже здравља, генерал седи овде с нама. Било би боље друштво. Ако је на сцени политика, онда знамо како је то до сада радило. Здравствено је врло лоше већ дуги низ година. Он је човек тврдог духа, али је физички оронуо, има много болести, врло често не може сам, али бори се, никада не кука, никада се не жали, тако да ми од њега не можемо да чујемо у каквом је стању, него знамо само кад видимо медицинску документацију и у којој фази је та његова здравствена катастрофа - рекао је Лукић.

Син Ратка Младића, Дарко Младић, каже да је његовом оцу позлило пре неколико дана у Хагу, односно да је имао здравствену кризу и вртоглавице. Описао је и како Ратко није могао да се сети броја своје супруге са којом се иначе чује три пута дневно.

- Овде се пре свега ради о жалби по првостепеној пресуди, осим што је одбрана доказала да генерал није крив, имали смо таква кршења Трибунала, да са те стране судијама не треба пуно да пониште ту пресуду. Међутим, ми не можемо да нагађемо. Брзо ће доћи тај 8. јун. Тражили смо да се ослободи по свим тачкама или да се процес врати на почетак. Он то неће моћи да издржи здравствено. Они су рекли да би он могао да побегне у таквом здравственом стању. То је човек који не може да пређе 150 метара сам! То је цинично једно образложење. Генерал, чак и по њиховим неким документима, није способан за суђење. То се може прочитати. Генерал је сад у понедељак имао неку здравствену кризу и вртоглавице. Звао ме да ме пита који је број телефона моје мајке, није могао да се сети, а с њом се чује по три пута дневно. Он одавно није за суђење - прича син Ратка Младића.

Зоран Анђелковић, некадашњи председник Извршног већа АП Косова, подсећа да су осуђеници у Хагу углавном по правилу до пре две-три године били на слободи након што временски прођу две трећине казне.

- Мењају принципе из дана у дан. Ми смо имали до пре две-три године, кад истекну две трећине, адвокат пошаље захтев и након што истекне две трећине казне, сви углавном иду кући. Они нису у обавези да одговоре на то. То је случај (Небојше) Павковића, (Сретена) Лукића и (Радивоја) Милетића, већ имамо неколико људи који су издржали две трећине казне, адвокати су поднели захтев за привремено пуштање на слободу и на ниједан од тих захтева није одговорено. Очигледно да се према нашима не желе да се држе тог принципа две трећине. Без обзира на то колико је Младић болестан, то се њих не тиче - каже Анђелковић.

Караџић страхује да ће га заклати. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА