Најновије

Обрадовић: Кажите када ће ванредни парламентарни избори!

Дошло је крајње време да се актуелна власт изјасни када ће бити расписани варедни парламентарни избори у Србији, поручио је данас из Крагујевца лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић. (Фото: Јутјуб)

Он је пред новинарима данас подсетио, да је актуелни режим, како је рекао “ због успеха прошлогодишњег бојкота“, најавио ванредне парламентарне изборе, али још увек нема потврде када ће они и бити.

Обрадовић је лицитирао о могућем термину и питао се да ли ће избори бити пре председничких и београдских на пролеће следеће године, или можда заједно, или је власт одлучила да одустане од избора и тако “по ко зна који пут превари јавност“.

Због тога Покрет Двери захтева да се актуелни режим одмах изјасни о термину одржавамња избора Обрадовић је рекао и да Двери имају захтев да се у Србији распишу ванредни покрајински избори у Војводини, ванредни локални, као и да изборе треба расписати и у јужној српској покрајини.

„Врх државе треба да распише и ванредне покрајинске изборе за Скупштину Аутономне покрајине Косово и Метохија, као и локалне изборе на КИМ који никада нису организовани од тренутка доласка СНС на власт. Пре тога смо имали локалне изборе у организацији српске државе макар на северу КИМ, а данас немамо нигде никакве изборе у организацији државе, већ је све препуштено лажним изборима и лажној држави Косово, којој је ова власт практично предала своја овлашћења“, рекао је Обрадовић

Он је изразио сумњу да државни врх „тајно и иза сцене“ преговара о уласку Косова у Уједињене Нације, те да „само чекају да добију нешто заузврат и да то грађанима представе као некакав добитак српске дипломатије“.

„Таква врста преваре, не може и неће проћи“, категорично је изјавио Обрадовић.

Обраћајући се из некадашње српске престонице, лидер Двери је рекао да је у Србији данас потребно „развлашћивање Београда“ и истинска децентрализација земље, те да ће у наступајућем периоду важну улогу имати Крагујевац и Шумадија.

„Поново ће наша Шумадија бити прво светло обновљене демократије и правне државе. Ми Шумадинци смо увек били темељ српске државности, али да ова власт не заборави да смо увек били и први устаници под окупатором. Да ли је окупатор спољашњи или унутрашњи, ми ћемо увек бити спремни да устанемо против таквог окупатора“, поручио је Бошко Обрадовић из Крагујевца.

Срамна објава Историјског архива Београда о деспоту Стефану изазвала оштре реакције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА