Најновије

ПРИШТИНСКИ АНАЛИТИЧАРИ РАЗОТКРИЛИ КУРТИЈА: Ево зашто лажни премијер никада неће спровести одлуку о ЗСО

Порука званичног Вашингтона се по први пут не подудара са интересима Косова, оцењују политички аналитичари из Приштине, коментаришуц́и изјаву америчког амбасадора Филипа Коснета да је у обавези косовских институција да формирају Заједницу српских општина.

Аљбин Курти. (Фото: Јутјуб)

Аналитичар Фитим Саљиху поздравља добре намере Сједињених Америчких Држава које пружају велику подршку Косову на његовом путу изградње државе, али у овом случају, како каже, треба да схвате да је оснивање ЗСО веома штетан потез, који може да изазове несагледиве последице.

- Ова изјава је очекивана и нема ништа изненађујуц́е. САД се непрестано труде да се представе као странка која подржава процес дијалога чак и када не седе директно за преговарачким столом. Стога ни изјава амбасадора Коснета није била новина. Али уверен сам да ц́е премијер Курти остати доследан свом принципу о неспровођењу Заједнице српских општина. Сам је то назвао чином издаје и мислим да нец́е упасти у замку да остане у историји као издајник. Верујем да Курти нец́е спровести заједницу и да ц́е моц́и да убеди америчке партнере да је ова идеја штетна - казао је Саљиху.

Идлиб постаје прави пакао за терористичку злогласну групу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово оналјн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА