Најновије

ЗАХАРОВА КОМЕНТАРИСАЛА УКРАЈИНСКУ КРИМСКУ ПЛАТФОРМУ: Па ви сте мазохисти

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је украјинску владу мазохистима, који су за август планирали помпезан догађај - самит „Кримске платформе“ у Кијеву.

Марија Захарова (Фото: mid.ru)

„Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба рекао је да ће самит Кримске платформе постати највећи међународни догађај којем је Украјина била домаћин раније.

„Већ имамо довољно потврда о нашем учешћу на самиту Кримске платформе да би то био успешан међународни догађај. Ово ће бити догађај таквог међународног обима и нивоа који Украјина још није видела за свих 30 година независности. Биће важно и светло“.

Раније су кијевски лидери желели да врате Крим. Сада су жеље скромније - потребан је само светао догађај.

Из очаја су, очигледно, одлучили да тестирају ефекат пословице „ма колико пута рекао алва, уста ти неће бити слађа“. Мазохисти“, изјавила је Захарова на свом Телеграм каналу.

Украјинске власти циљ „Кримске платформе“ називају „координацијом међународних напора да се Крим врати у надлежност Украјине“.

Самит треба да се одржи у Кијеву 23. августа, темпиран је тако да се подудара са „Даном независности“ Украјине. Власти земље активно покушавају да позову на овај догађај високе стране званичнике.

Шта Ердоган осваја после Карабаха, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА