Најновије

ДВЕСТА ДАНА НОВЕ ВЛАСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Кривокапић убеђен да ће Црна Гора прва ући у ЕУ!

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је, поводом 200 дана Владе, да неће бити селективне правде и повлашћених, да је Влада апсолутно опредељена да Црна Гора буде прва следећа чланица ЕУ и да његова агенда није против било кога, већ за бољу државу свих, у сваком кутку Црне Горе.

Здравко Кривокапић. (Фото: Flickr)

Кривокапић је оценио да је након само 200 дана, добрим управљањем, епидемија корона вируса стављена под контролу и да данас има само 288 активних случајева заразе, преноси портал РТЦГ.

Навео је да је јавни дуг Црне Горе за само три месеца смањен са 103 на 88 одсто бруто домаћег производа и да је влада предложила, а парламентарна већина усвојила здрав и одговоран буџет за ову годину који ће омогућити оправак и стабилизацију економије.

- Опорављамо економију, отварамо границе, спремно дочекујемо туристичку сезону, а свега три месеца након оснивања потпуно је функционална и нова национална авиокомпанија Аир Монтенегро - навео је Кривокапић.

Он сматра да је усвајањем Измјена и допуна спорног Закона о слободи вероисповијести одмах након преузимања власти почела нова ера у којој су верска права и слободе потпуно заштићене, а цркве и верске заједнице слободне у верском животу, без мешања извршних органа власти.

- Доказали само да испуњавамо обећања. Хоћемо очувану Црну Гору и рационално коришћење простора. Зато је Влада ставила мораторијум на детаљни урбанистички план Будва Центар и ДУП Бечићи. Ово је порука да опште благо Црне Горе ниједан појединац ни интересна група не може присвојити - додао је Кривокапић.

Поручио је да нема насилног отимања имовине, нема селективне правде и нема повлашћених.

Јасна порука лидера Демократског фронта - нова влада или ванредни избори! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА