Најновије

БАЈДЕН ОДРЕШИО КЕСУ: Америка спремила 100 милиона долара за страну земљу!

Годину дана након разорне експлозије у бејрутској луци, председник САД Џозеф Бајден данас је обећао додатну финансијску помоћ Либану од скоро 100 милиона долара.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Катастрофална експлозија у градској луци потпуно је девастирала престоницу Либана и од тада је цела земља у озбиљним економским потескоћама, додатно погоршаним пандемијом корона вируса, наводи се у извештају Ројтерса.

Незадовољство и гнев у либанској јавности расту у протеклих годину дана због застоја у истрази катастрофалне експлозије, због озбиљне економске кризе и инертности поолитичких структура.

Осим тога, држава крши принципе слободе изражавања и прогања опозиционе политичаре због чега међу грађанима додатно расту незадовољство и бес.

Прве суботе после експлозије у Бејруту, 4. августа прошле године, Хусеин Ел Аћи, адвокат и опозициони активиста и његови саборци, окупили су се на Тргу мученика у срцу либанске престонице у знак протеста због немара владе који је довео до експлозије 2.750 тона амонијум нитрата непрописно ускладиштеног у луци.

Том приликом погинуло је више од 200 људи, преноси портал Франс 24.

Данас су се активистима придружиле десетине хиљада огорчених Либанаца који су и даље у жалости због трагедије и траже одговорност за све дубљу кризу у коју тоне Либан.

Шта Русија и Кина треба да објасне Америци? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА