Најновије

Москва: СБУН да усвоји документ о примирју на истоку Украјине

Москва је затражила од Савета безбедности УН да усвоји документ који позива на прекид ватре на југоистоку Украјине током трајања хуманитарне мисије у тој области, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.
Војска у Новорусији (Фото: Новороссиа.Су)

Војска у Новорусији (Фото: Новороссиа.Су)

"Позивамо стране укључене у сукоб да објаве примирје током трајања хуманитарне мисије и тражимо од Савета безбедности УН да усвоји документ о томе", наводи се у саопстењу. "Очекујемо од свих чланова међународне заједнице да подрже даље напоре да се поправи хуманитарна ситуација на југоистоку Украјине", додаје руско министарство.
Прочитајте још:МекДоналдс одбацује оптужбе, „Наши“ траже проверу и упозоравају на случајеве у Русији!Метеоролози упозоравају: Земљи прети опасност од апокалипсе!
  Порошенко ће тражити да се проруске снаге повуку Украјински председник Петар Порошенко саопштио је данас на свом вебсајту како ће од руског председника Путина, када се наредне недеље састану, тражити да предузме кораке да се проруски активисти повуку из Украјине. Порошенко би требало да се види с Путином у белоруској престоници, Минску, 26. августа, на састанку којем ће присуствовати и највиши лидери ЕУ и земаља из састава Царинске уније, коју предводи Русија, преноси Ројтерс. Порошенко у ствари није поменуо Путина по имену, већ је рекао "тражићу да се побуњенички борци повуку из Украјине". Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА