Најновије

Кривокапић одговорио на Милове претње!

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић оценио је да је данашња изјава председника Мила Ђукановића о устоличењу митрополита црногорско-приморског Јоаникија потпуно "оголила" инспиратора и иницијатора тензија у Црној Гори.

Здравко Кривокапић/Мило Ђукановић. (Фото: gov.me/predsjednik.me)

Здравко Кривокапић је поручио да је апсолутно право Митрополије црногорско-приморске да устоличење митрополита обави у вековном седишту своје Митрополије на Цетињу.

"Држава ће обезбједити све неопходне услове да СПЦ као најдоминантија вјерска заједница у Црној Гори по броју својих вјерника, оствари своје Уставом загарантовано право", истакао је Кривокапић, саопштено је из његовог кабинета.

Кривокапић сматра да је најмање важно где ће тога дана бити Ђукановић, али да је важно позвати га да, како је навео, "престане да изазива и подгријава сукобе, подјеле и тензије".

Премијер Црне Горе оцењује да Ђукановић то ради са циљем да "спријечи или стави у други план борбу против организованог криминала, која из дана у дан напредује".

Кривокапић је навео да Ђукановић, као председник Црне Горе мора научити да штити Устав Црне Горе и уставну верску слободу Српске православне цркве да устоличење обави тамо где има свако право да га обави, на Цетињу, и да једном стане у заштиту верске слободе Цркве коју је, како је навео, док је његова партија била на власти, "до бескраја прогањао, а која га је добро научила шта значи бити слободан и уставан".

Председник Црне Горе Мило Ђукановића је претходно оценио да је устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу дат, како је рекао, непримерено велики значај и изразио наду да ће његов апел да устоличење буде одржано ван Цетиња "чути и уважити они који треба да га уваже".

Ђукановић је такође рекао да ће, ако не буде уважан његов апел и ако устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија ипак буде на Цетињу – 5. септембра бити у престоници.

Мило запретио да ће доћи на Цетиње! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА