Најновије

СРАМНО! КРИВОКАПИЋ ЖЕСТОКО УДАРИО ПО СРБИМА: "Вас једино интересује да оборите Владу Црне Горе"

Премијер Здравко Кривокапић оптужио је Демократски фронт да су кључни фактор нестабилности, оценивши да их не интересује попис становништва, колико обарање актуелне Владе. Он је позвао ДФ да скупе "политичку храброст којом прете" и да још данас у Скупштини покрену поступак изгласавања неповерења актуелној Влади.

Здравко Кривокапић. (Фото: Flickr)

Кривокапић је реаговао на изјаву посланика ДФ-а Славена Радуновића, који је рекао да ће тај политчки савез оборити Владу, са свима који буду хтели да за то гласају, ако се у септембру у Скупштини не нађе Закон о попису.

Председник Владе оценио је да је ДФ, на годишњицу победе на изборима 30. августа, "својим иступом злоупотребио вољу грађана".

- Ово је, дакле, најава завршног чина процеса који је започет пре неколико месеци, заједничког плана ДФ-а и ДПС-а у обарању ове Владе, и, како су такође раније изричито најавили, организовања техничке Владе заједно са ДПС-ом и њиховим коалиционим партијама. Да ли је ово најава историсјке издаје народа Црне Горе? Господо из ДФ-а, данас су коначно пале маске - навео је Кривокапић.

Поручио је ДФ-у да више ничим неће уцењивати Владу, као и да је Предлог закона о попису већ спреман и да ће у наредним данима бити предмет разматрања на седници Владе.

- То нема никакве везе са вама, него са грађанима Црне Горе и са динамиком, у овом тренутку процедурално једино могућом, динамиком коју нећете ви дириговати.

Он је оценио да ДФ не интересује попис, колико обарање Владе.

- Попис је само изговор, те да га одржимо и реализујемо сјутра, прекосутра бисте тражили нови начин да дестабилизујете ову Владу. Да управо ви нисте рушили ову Владу, чак и пре него што је формирана, да и не говорим о задњим данима и месецима, да сте били елементарно конструктивни, коректни, одговорни и зрели, можда би попис већ био и завршен.

Кривокапић сматра да оно што ДФ, као дио парламентарне већине, "упорно ради" до сада није виђено у политичким системима светске политике.

- Виђено је и природно да након вишедеценијске промјене власти промјене не иду лако, виђено је да има грешака, виђено је да има незадовољстава, али никада до сада није забиљежено да власт обара саму себе. Данас, на дан изборне победе, поручујем вам: скупите ту политичку храброст којом претите и досађујете народу и власти и још данас у Скупштини покрените поступак изгласавања неповјерења овој Влади и будите сигурни да ће грађани Црне Горе на наредним изборима са правом мјером измјерити ниво ваше политичке озбиљности и одговорности - наводи се у реаговању Кривокапића.

Непознати војни дрон пробио руско-украјинску границу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА