Најновије

АМЕРИЧКИ ЛИСТ ХВАЛИ НОВИ РУСКИ АВИОН СУ-75: Ово су његове предности

Опрема и конкурентни трошкови новог лаког тактичког авиона Су-75 Checkmate омогућиће му да заобиђе стране произвођаче. Ово мишљење дели и колумниста Марк Епископос у чланку за The National Interest.

Су-75 (Фото: РИА Новости)

Руски ловац пете генерације може достићи брзину до 1900 километара на сат, а његов борбени радијус је три хиљаде километара, напомиње аутор.

Истиче да Су-75 Checkmate покреће мотор "друге фазе" (производ 30) и може се похвалити модерном стакленом кабином сличном оној ловца Су-57.

Као још једну предност, стручњак истиче носивост авиона већу од седам тона и могућност ношења универзалног наоружања, које укључује ракете средњег и кратког домета РВВ-МД и РВВ-СД, пројектиле ваздух-земља из породице Тандер , велики број навођених и невођених бомби и још много тога.

Напомиње се да ће се са минималним трошковима од 25-30 милиона долара Су-75 Мах такмичити са шведским вишенаменским ловцем Saab JAS-39 Gripen и француским Dassault Rafale.

Прототип нове пете генерације Су-75 први пут је представљен на Московском међународном ваздухопловном и свемирском салону. Ловац је дизајниран првенствено за извоз у земље Блиског истока, Азије, Северне Африке и Латинске Америке. Први лет заказан је за 2023., серијска производња 2025. године.

Како је војска ДНР дроном напала Њујорк, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА