Најновије

ПАЛА БУГАРСКА ВЛАДА: Скупштина изгласала неповерење

Парламент у Софији изгласао је неповерење влади Кирила Петкова, чију су смену затражили посланици опозиције тврдећи да политика његовог кабинета води државу у банкрот. Осим економије, теме сукоба су и вето на почетак преговора Северне Македоније са Европском унијом, али и борба против корупције.

Бугарска скупштина (фОТО: PARLIAMENT.BG)

На захтев опозиције, бугарски парламент је расправљао о поверењу влади, на челу са Кирилом Петковим, због њене фискалне и економске политике.

Агенција Ројтерс преноси да је влада изгубила на гласању, са 116 гласова подршке насупрот 123 гласа за неповерење влади.

Владу је, пре десетак дана, напустила странка ИТН Славија Трифонова, наводећи да премијер Кирил Петков води државу у банкрот.

Противници бугарског премијера помињали су и издају националних интереса, тврдећи да се премијер са западним дипломатама договорио да Софија, коначно, скине вето са почетка преговора Северне Македоније и ЕУ, а да се бугарски захтеви "утопе" у предуслове које Македонци морају да испуне како би напредовали ка чланству у ЕУ.

О европској '’перспективи'’ Западног Балкана пролитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА