Најновије

СИКТЕР! Милановић: Кристијан Шмит је ништарија која је илегално у БиХ!

Кристијан Шмит, високи представник у БиХ, кога Република Српска и даље не признаје, упутио је дипломатску ноту Амбасади Хрватске у Сарајеву због изјава хрватског председника Зорана Милановића, који га је у више наврата назвао нелегалним представником, будући да његово именовање није потврдио Савет безбедности УН.

Зоран Милановић (Фото: Јутјуб)

Шмит напомиње да је Хрватска потписница Дејтонског споразума и Анекса 10, односно Споразума о цивилном провођењу мирног решења, у којем се дефинише и деловање високог представника. Милановићеве изјаве на његов рачун Шмит је окарактерисао као „неутемељене” и замолио је хрватске власти „да се уздрже од изношења таквих оптужби о именовању и статусу високог представника”.

На упућивање дипломатске ноте реаговао је одмах српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, али и председник Милановић, чије изјаве Додик подржава јер сматра да је хрватски председник у праву.

„Каква је то дрскост да неименовано лице, без легитимитета, на одговорност позива шефа државе гаранта споразума којим је институција високог представника уведена у БиХ? Оно што је ипак вредно у овом случају јесте то да је Кристијан Шмит чуо за Анекс 10 Дејтонског споразума”, објавио је Додик на „Твитеру”.

Хрватски председник још једном је поновио да је Кристијан Шмит „у БиХ илегално” и да је продужена рука „врло мутних и чудних кругова у БиХ, с проблематичним овлашћењима”.

„Он може радити шта хоће, утамничити људе, мењати законе. Он је ништарија, а Пленковић је издајник“, рекао је Милановић.

„Жалио се Амбасади Хрватске у БиХ? А шта му је амбасада одговорила? Сиктер, тако се каже у Босни”, рекао је Милановић. Додао је да је реч „о човеку који је у БиХ илегално и не жели да користи овлашћења да се усвоје измене Изборног закона”, известили су хрватски медији, преноси Срна.

Како је Додик обезбедио да буде на победничкој страни, прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА