Најновије

ГУГЛ ПОСЛАО ПИСМО ЗАПОСЛЕНИМА: Преселите се у друге државе где је абортус легалан

Након одлуке Врховног суда САД да практично поништи универзално право на легални абортус, Фиона Чикони, директорка Гугла, послала је имејл запосленима обавештавајући их о Гугловој реакцији на ову пресуду.

Фото: Јутјуб

У имејлу пише да запослени у Гуглу могу „да се пријаве за пресељење без икаквог објашњења“ и да ће надлежни у компанији „бити свесни ситуације“ приликом процесирања њихових захтева.

Пресуда Врховног суда не чини абортус незаконитим на федералном нивоу. Уместо тога, препушта одлуку појединачним владама савезних држава. Бројне савезне државе су одмах ограничиле права на абортус, попут Луизијане, Мисурија и Кентакија. Друге државе, попут Калифорније, где је седиште Гугла, обећале су да ће штитити право на абортус унутар својих граница.

Ево писма у целости:

“Здраво свима,

Јутрос је Врховни суд САД донео пресуду која је практично поништила универзално право на абортус.

Ово је радикална промена за нашу земљу и значајано ће утицати на животе многих, а нарочито жена. Свако ће реаговати на свој начин, али вас молим да водите рачуна о томе како се ваше колеге осећају и опходите се једни према другима са поштовањем.
Правичност је саставни део нашег пословања и јако смо забринути како ће ова одлука утицати на животе и здравље наших запослених. Трудићемо се да пружамо информације о репродуктивном здрављу на свим нашим платформама и осмишљамо додатне механизме за заштиту приватности корисника.

Како бисмо изашли у сусрет запосленима, обавештавамо вас да компанијско здравствено осигурање покрива медицинске процедуре изведене у другим савезним државама.

Запослени у Гуглу такође могу поднети захтев за пресељење без икаквог објашњења, а они који надгледају процес биће свесни ситуације. Ако вам је потребна додатна подршка, на располагању су вам је и наш центар за консултације, а у наредним данима ћемо организовати сесије подршке за „Гугловце“ широм САД.

Слободно се ослоните на Гугл заједницу и не устручавајте се да затражите помоћ. И наравно, брините једни о другима.”

Писмо стиже након најава других технолошких гиганата, попут Мете и Амазона, да ће плаћати запосленима абортус у другим савезним државама, укључујући путне трошкове.

Препоручујемо да Вам одгледате гостовање Марије Стајић у емисији “Политикон” у продукцији Хелмкаста у којој је поред многих тема везаних за планско уништавање породице причала и о теми абортуса.

Шта је лидер Доњецке Народне Републике поручио Србима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Nulta Tačka и Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА