Најновије

ИВАН ПАЈОВИЋ: Стравични глобалистички тренд исхране инсектима прекази границе Запада и прелива се свуда по свету

Иван Пајовић (Фото: Јутјуб)

Пише: Иван Пајовић

Цврчак више не служи да пева, већ служи за јело. Недавно је у медије доспела информација да су у Јекатеринбургу, Подмосковљу и Новосибирску никле нове фабрике прехрамбених производа чију сировину представљају инсекти и њихове личинке, тј. црви. Појавиле су се и фарме „прехрамбених” цврчака, од којих се прави протеинско брашно. Новосибирска фирма носи назив (ни мање ни више) „Биотех 2030” (!!!), што очигледно алудира на глобалистичку Агенду 2030. Дакле… остварење глобалистичког плана стигло је и у Русију, тј. прелива се свуда по свету.

Наравно, у јавност је одмах дато „високостручно” објашњење зашто су инсекти толико добри и корисни за људску исхрану. „Стручњаци” тврде да су они извор висококорисних беланчевина, чији дефицит влада у целом свету. Наводе да је садржај беланчевина у „цврчковини” око 75%, а у говеђем месу тек 25%, а да цврчкове аминокиселине људски организам усваја неколико пута ефикасније. Фирма је (што је нарочито симптоматично) добила грантове руске државе (три ипо милиона рубаља), од Фонда за подршку иновацијама, како би се од малог гаражног производног простора унапредила до аутоматизоване масовне производње. Овај податак говори у прилог оних тзв. теоретичара завере који тврде да је и власт у Русији ништа друго него сарадник, ако не и експонент светске закулисне паравласти. Зајмове за овакве пројекте радо дају и комерцијалне банке, али само уз гаранцију државе.

У Холандији је отворена највећа фарма инсеката у вредности од 45 милиона евра. У Великој Британији увелико су се појавила експериментална јела од инсеката. У менију школских трпезарија четири школе у Велсу налазе се јела од инсеката. Према ауторима овог програма, овај експеримент помоћи ће деци да схвате корисност „алтернативних беланчевина”. Наравно, ту је и незаобилазно објашњење како узгајање инсеката производи 75% мање штетних гасова него живинарство. У пројекту учествују деца (боље речено деца-заморчад) узраста од 4 до 11 година. Међутим, извори говоре да су у питању хиљаде школа у Великој Британији и Аустралији. У Зимбабвеу школској деци се сервира каша од личинки (црва) обичне црне муве.

Још од 1. јануара 2018. године озакоњено је у Европској унији коришћење производа од инсеката за људску исхрану. У неким земљама Европе и пре тога су у продаји биле неке врсте инсеката у својству прехрамбених производа. Например, у Швајцарској су још тада продаване личинке брашног црва, цврчака и азијског скакавца.

Ово се не догађа као некакав издвојени егзотични догађај, већ има дубљи смисао. У питању је план „светске елите” за престројавање човечанства на сасвим другачији систем исхране. А зашто баш инсекти? Према једноставном објашњењу (које је заправо само спољна љуштура суштине), производња хране од инсеката захтева далеко мање површине земље, мању потрошњу сточне хране, струје, воде… него што то захтева традиционално сточарство, а и загађивање природне средине је далеко мање. У питању је ипак покушај транзиције навика становништва на сасвим други (за данашње услове егзотични) принцип исхране, на продукте типа брашна од црва и инсеката. Уз то иде и агресивна пропаганда идеологије (!) вегетаријанског и веганског типа исхране. Корак по корак, људи се заправо лишавају могућности сопственог избора и уводе у облике социјалних експеримената. У току прошле године у „случајним” пожарима изгорело је у целом свету око сто огромних комбината за прераду меса и живине. По правилу ове се фирме не обнављају, већ добијају од осигуравајућих завода подстрек за одустајање од рада кроз велике новчане одштете.

Главна стимулација становништву да пређе на храну од инсеката представља свакако свакодневна медијска пропаганда на Западу, где се непрекидно појављују тзв. „селебрити” (нпр. Никол Кидман) који пред камерама у директном преносу наводно користе за исхрану ту врсту алтернативне хране. Уз пропаганду укорак иде парола о неопходности „промене менталитета” у корист трендова будућности. Наравно, и комерцијална страна ће у пројекту играти улогу – традиционална храна ће поскупљивати, док ће тзв. алтернатива бити знатно повољнија и давати мотив купцима да „мењају менталитет”.

Треба очекивати да ће се ова пропаганда наставити, да ћемо се све чешће и чешће сусретати са овом темом у медијима и у изјавама политичара, а да ће се спровођење агенде спустити до регионалног и локалног нивоа. То ће бити еклатантни доказ да је у питању организовани тренд, а не некакав природни развој догађаја.

Донекле би се и могло схватити како би овакав план можда и био оправдан у неким областима Африке и Азије где становништво гладује, али не и у Европи и Америци, где глади нема. Јасно је да се човечији рецептори укуса и мириса могу обманути разним адитивима, али је и даље нејасно да ли постоје рационалне студије случаја колико оваква „храна”, заправо сумњиви сурогат који изазива одвратност сваког нормалног човека, заправо утиче на људско здравље, тј. штети.

Време је да се суманутостима које долазе из „глобалистичке помијаре” напокон пружи озбиљан и омасовљени отпор.

Више текстова Ивана Пајовића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА