Најновије

ДРАМА У ПРИШТИНИ: Шешељ открио ко ће заменити Куртија и какве планове Америка кује

Председник СРС др Војислав Шешељ изјавио је да српски државни врх мора да задржи чврст курс који је успостављен по питању Косова и Метохије.

Војислав Шешељ. (Фото: Јутјуб)

Шешељ истиче да у овом случају Запад полаже испит и мора да покаже да ли је за мир или је за ратну опцију.

- Моја су очекивања да на западу никоме, а поготово Американцима, не одговара нови ратни сукоб на Балкану. Они ће мораћи да нађу компромисно решење које није на штету Срба - казао је председник СРС.

Председник СРС објашњава да је Рамуш Харадинај кључни амерички човек на Косову и Метохији. Лидер радикала је подсетио на изјаву Харадинаја да Албанци на Косову и Метохији и немају спољну политику, већ им "спољну политику" води Америка.

- Ако је Америци заиста циљ да се сачува мир, онда ће она заграти на Харадинајеву карту. Харадинај има много више мозга него Аљбин Курти и не мислим да би одмах кренуо у авантуристичке потезе. Он би стрпљиво чекао америчке инструкције. Американци сматрају да је независност тзв. Косова дефинитивна ствар, па им се не жури да Србију натера да призна тзв. Косово. Они би хтели да сачувају бар привид добрих односа са Србијом. Американци имају амбицију да свој утицај задрже на целом Балкану и да приволе Србију да се приклони том утицају. Ако би ударили жестоко и поновили оружана дејства инструментализацијом Албанаца, мислим да закључују да би онда за сва времена изгубили могућност споразумевања са Србијом - објаснио је Војислав Шешељ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА