Најновије

ДОДИК: Бошњаци срушили позитиван напредак БиХ, показали да не желе да живе са нама

Покретање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН-а показује да Бошњаци не желе бити у дејтонској БиХ, оценио је председник Српске.

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да су Бошњаци резолуцијом о Сребреници срушили позитиван напредак који је БиХ остварила.

Бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић, хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић и министар спољних послова БиХ Елмедин Конаковић, као и остали босански муслимани, "упрегли су све ресурсе и снаге да покажу зашто Срби са Бошњацима не могу да живе и да је једина опција миран разлаз", оценио је је Додик на друштвеним мрежама.

Он је истакао да је БиХ коју они представљају "плод њихове маште, она не постоји, према томе и све што они раде нема никаквог значаја ни за Републику Српску ни за БиХ ако је уставна и дејтонска".

Додик је рекао да они представљају своје политике, што, каже, опет није од неког значаја, јер је њихов капацитет за доношење било каквих одлука у БиХ, па и у Федерацији, раван нули.

Он је истакао да би, да је БиХ држава, то што они раде већ било кажњено.

"Међутим, БиХ је силом склепани пројекат међународне заједнице. Према томе, ништа што они раде нема значаја ако не постоји сагласност представника три конститутивна народа", навео је Додик.

Председник Српске је истакао да су Бошњаци изашли из оквира Дејтонског споразума и из БиХ својим једностраним акцијама.

"Ми смо схватили поруке и урадили све да омогућимо функционисање Републике Српске у таквим условима. Покретање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН показује да Бошњаци не желе бити у дејтонској БиХ, што је довољно јасан знак да се наши путеви разилазе по свим основама", навео је Додик.

Он је рекао да су за грађење унитаристичког покрета добили подршку неколико великих и моћних земаља, које спонзоришу резолуцију о Сребреници како би муслиманима у БиХ испоручили њихову државицу у којој неће бити Срба и Хрвата.

Додик је нагласио да је доношење резолуције о Сребреници неспојиво с наставком постојања БиХ и да то треба да знају сви који подржавају тако нешто.

"Глупа тврдња како то, наводно, води помирењу говори о подмуклим намерама. Један део земаља манипулише причом о Сребреници. Република Српска не пристаје да остане у заједници у којој босански муслимани живе за то да Републици Српској буде лоше и чине све да нам отежају живот", поручио је Додик.

Он је истакао да је Република Српска опредељена за мир, стабилност, развој и добар живот свих њених грађана.

"Ми не желимо ништа туђе и не можемо живети с онима који раде против нас. Време је да свако крене својим путем. Босански муслимани су већ кренули", нагласио је Додик.

ЖЕСТОКА РУСКА ОПЕРАЦИЈА! Падобранци упали, заузели територију, заробљена четири војника (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА