Најновије

ДОГОВОРЕНО С ТУЖИЛАШТВОМ: Светозару Маровићу 4,5 године робије!

Драган Маровић, некадашњи функционер Општине Будва, рођени брат Светозара Маровића, склопиће са Специјалним тужилаштвом,споразум о признању кривице, иако је до сада одбијао било какав разговор о томе. Он је у среду око 13 сати посетио тужилаштво, где су разматрани детаљи признања његовог учешћа у четири криминалне афере у Будви.

Светозар Маровић (Фото: Јутјуб)

Како се сазнаје, добиће до две године затвора, док би његов брат Светозар, председник Политичког савета ДПС, требало да добије до четири и по године затвора, уколико склопи споразум. Тужилаштво му је поставило услов - да призна да је био вођа организоване криминалне групе у Будви.
Како "Новости" пишу, Маровићима, од којих најмлађи Светозаров син Милош у четвртак треба да "парафира" нагодбу с тужиоцем, ово неће бити једине казне, нити је то завршетак истрага које се воде против њих. Посебан део споразума односиће се на финансијске истраге које ће обухватити не само њих, него и особе повезане с њима.
Врховно државно тужилаштво у среду је покренуло истрагу поводом писма притвореника Веселина Мујовића, ухапшеног због преваре Светозара Маровића за 890.000 евра, Љуба Рађеновића за 20.000 и покушаја преваре Александра Тичића за 100.000 евра. Мујовић је у писму послатом из затвора устврдио да су Светозар и чланови његове породице починили много више кривичних дела него што то јавност зна, али и тужилаштво, тврдећи да због тога, односно решености да сведочи против њих, породица Маровић прети убиством њему и сину.
Он тврди да је ухапшен јер га је Маровић лажно пријавио за превару када је сазнао да поседује доказе за многа недела која је почино.
- Молио ме је месецима да одустанем од сведочења. Када је сазнао да нећу да одустанем, он се "сетио", после неколико месеци, и лажно ме пријавио - каже Мујовић.

Незадовољство

Поред затворских казни, тужилаштво најављује и финансијске истраге против Маровића и особа блиских његовој фамилији. Тако би на неки начин било смирено и незадовољство јавности која сматра да су казне и новчане накнаде обухваћене до сада потписаним споразумима о признању кривице између осумњичених за милионске малверзације и тужилаштва симболичне у односу на штету причињену грађанима. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА