Најновије

Интерпол расписао црвену потерницу за Маровићем, сумња се да се крије у Београду

ПOДГOРИЦA - Национални централни биро Интерпола Подгорица расписао jе међународну потерницу за Светозаром Mаровићем, бившим високим финкцинером владаjућег ДПС, jер се ниjе одазвао на позив за издржавање три године и девет месеци затворске казне.

Светозар Маровић (фото: Јутјуб)

Наредби за издавање потернице претходила је наредба за принудно привођење, јер се он већ дуже налази на лечењу у Београду, пише подгоричка Побједа, преноси РТРС.
– Наредба је издата ради проналаска и довођења осуђеног Светозара Маровића на издржавање изречене му јединствене казне затвора од три године и девет месеци у Заводу за извршење кривичних санкција – Спуж, по правоснажној пресуди Вишег суда у Подгорици због почињених кривичних дела: два продужена кривична дела злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања извршеног на организован начин и продуженог кривичног дела извршеног на организован начин – саопштио је раније председник Основног суда у Котору Бранко Вучковић.
У решењу председника которског суда Бранка Вучковића пише да Маровић није толико болестан да не може издржавати затворску казну.
Осим на робију, Маровић је споразумним признањем кривице пристао и да држави врати око милион евра и уплати сто хиљада евра новчане казне.
Маровић је признао Тужилаштву да је био на челу криминалне групе која је у пројектима “Јаз”, “ТЦ Плаза”, “Копирајт”, “Крапина”, “ВТЕ”, “Булевар” и “Пријевор” нанела вишемилионску штету општинском буџету.
На почетку истраге категорично је негирао кривицу, али је након неког времена прихватио наводе Тужилаштва да је био вођа криминалне групе коју су чинили бивши челници општине Будва и њихови сарадници, а која је незаконитим радњама нанела вишемилионску штету општинском буџету.
Црна Гора у НАТО-у у инат Москви. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус виде

Светозар Маровић промовише кокаин:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА