Најновије

МЕРКЕЛ УЦЕЊУЈЕ РУСЕ СА УКРАЈИНОМ: Ништа од Северног тока 2 уколико...

Немачка канцеларка Ангела Меркел поручила је данас да гасовод Северни ток 2 не може бити реализован без јасног става о улози Украјине као гасне транзитне руте.

Ангела Меркел (Фото: Ria)

- Пројекат Северни ток 2 није могућ без јасног става о будућој транзитној улози Украјине - изјавила је Меркел на заједничкој конференцији за новинаре са украјинским председником Петром Порошенком у Берлину, преноси Ројтерс.
Додала је и да Украјина мора задржати улогу у транзиту гаса.
- То није само пословни пројекат, а наравно и да политички фактори морају бити узети у обзир - истакла је Меркел, а преноси агенција АП.
Северни ток 2 би требало да, преко Балтичког мора, испоручује руски гас до Немачке, али на тај пројекат у појединим источноевропским земљама гледају са подозрењем, јер страхују да ће изгубити приходе од транзита гаса уколико руске испоруке више не буду ишле преко њихове територије пошто гасовод буде изграђен.
Немачка канцеларка је јуче, у телефонском разговору са руским председником Владимиром Путином, потврдила позицију своје земље када је реч о гасоводу Северни ток 2, пренео је ТАСС.
- Позиција Русије и Немачке у погледу примене великог пројекта од обостране користи у гасној сфери, Северни ток 2, потврђена је - наводи се у саопштењу Кремља.
Прочитајте ОВДЕ како Британци уклањају трагове у вези са случајем Скрипаљ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто ЕУ улаже у Северни ток а не да изградњу Јужног?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА